Top 100 Articole recente

Tăbliţele de smarald ale lui Thoth Atlantul

TĂBLIŢELE DE SMARALD ALE LUI THOTH, ATLANTUL

Cuprins:

(Linkurile din cuprins vă directionează către afişarea lor fie pe Forum, fie aici pe Blog)

Afişare pe Forum Unique Afişare pe Blog Unique

TABLITA 1 – Istoria lui Thoth, Atlantul
TABLITA 2 – Sălile din Amenti
TABLITA 3 – Cheia Înţelepciunii
TABLITA 4 – Cel Nascut în Spatiu
TABLITA 5 – Locuitorul din Unal
TABLITA 6 – Cheia Magiei
TABLITA 7 – Cei Sapte Maeştri
TABLITA 8 – Cheia Secretului
TABLITA 9 – Cheia Libertatii Spatiului
TABLITA 10 – Cheia Timpului
TABLITA 11 – Cheia către ce e Sus şi Jos
TABLITA 12 – Legea Cauzei şi a Efectului şi Cheia Profetiei
TABLITA 13 – Cheile Vietii şi Mortii
TABLITA 14 – Suplimentar
TABLITA 15 – Secretul Secretelor

TABLITA 1 – Istoria lui Thoth, Atlantul
TABLITA 2 – Sălile din Amenti
TABLITA 3 – Cheia Înţelepciunii
TABLITA 4 – Cel Nascut în Spatiu
TABLITA 5 – Locuitorul din Unal
TABLITA 6 – Cheia Magiei
TABLITA 7 – Cei Sapte Maeştri
TABLITA 8 – Cheia Secretului
TABLITA 9 – Cheia Libertatii Spatiului
TABLITA 10 – Cheia Timpului
TABLITA 11 – Cheia către ce e Sus şi Jos
TABLITA 12 – Legea Cauzei şi a Efectului şi Cheia Profetiei
TABLITA 13 – Cheile Vietii şi Mortii
TABLITA 14 – Suplimentar
TABLITA 15 – Secretul Secretelor

PREFAŢĂ

Istoria tăbliţelor tradusă în urmatoarele pagini pare ciudată şi trece dincolo de credinţele oamenilor de ştiinţa moderni. Vechimea lor este incredibilă (36 000 ani i.H.). Cel care a scris-o este THOTH, un preot-rege atlant care a fondat o colonie în Egiptul antic după scufundarea ţării-mamă, Atlantida.

El este cel care a construit Marea Piramida din Giza, în mod eronat atribuită lui Keops. În aceasta el a incorporat cunoştinţele înţelepciunii antice şi tot acolo a pus la păstrare în siguranţă înscrisuri şi instrumente din vechea Atlantida.

Vreme de aproape 16 000 de ani el a condus stravechea rasă a Egiptului, între 52 000 i.H. până în 36 000 i.H. La acea vreme, stravechea rasă barbară din care faceau parte el şi adepţii lui, se ridicase la un înalt grad de civilizaţie.

Thoth era nemuritor deoarece învinsese moartea, trecând în celelalte planuri de existenţă la dorinţă, prin dematerializare. Înţelepciunea lui imensă l-a facut conducător peste diferite colonii atlante, inclusiv peste cele din America de Sud şi Centrală.

Când a sosit timpul să părăsească Egiptul, a ridicat Marea Piramida deasupra Marii Săli din Amenti. Acolo a depozitat documentele şi a desemnat pe cei mai de încredere oameni ai săi să le păzească.

Mai târziu, descendenţii acelor paznici au devenit preoţii Piramidei, cei care l-au zeificat pe Toth declarându-l Zeul Înţelepciunii. Conform legendei, Sala din Amenti a devenit “lumea de dincolo”, sala zeilor, pe unde trecea sufletul pentru judecata de după moarte.

În ultimele secole, spiritul lui Thoth a trecut în corpurile oamenilor în maniera descrisă de tăbliţe. Ca atare el s-a încarnat de trei ori, ultima oară fiind cunoscut ca Hermes Trimegistos – de trei ori născutul.

În timpul acestei încarnări a lăsat documentele cunoscute de către ocultiştii moderni sub numele de “Tăbliţele de Smarald”, o prezentare mai târzie şi cu mult mai săracă a enigmelor lumii antice.

Tăbliţele traduse în această lucrare sunt zece la număr şi au fost lăsate în Marea Piramidă în grija preoţilor. Cele zece tăbliţe sunt împărţite în 13 parţi, de dragul convenţiei.

Ultimele două sunt atât de importante, încât este interzisă prezentarea lor publicului larg în prezent. Totuşi conţinutul celorlalte dezvăluie secrete care se vor dovedi de o inestimabilă valoare pentru cei care le vor cerceta cu seriozitate.

Ele ar trebui citite nu o dată ci de o sută de ori pentru că doar aşa ar putea fi dezvăluit adevăratul înţeles. O citire superficială ar oferi câteva sclipiri de frumuseţe dar un studiu atent va deschide căile înţelepciunii celui ce caută.

În continuare câteva cuvinte despre modul în care aceste secrete au fost dezvăluite omului modern, după ce au stat îndelung timp ascunse.

Cu aproximativ 1300 de ani i.H. Egiptul, vechiul KHEM, era în mare fierbere iar multe delegaţii de preoţi au fost trimise în diferite părţi ale lumii. Printre acestea s-au numărat şi preoţii Piramidei care au purtat cu ei tăbliţele de smarald ca pe un talisman. Cu ajutorul tăbliţelor ei puteau exercita o anumită autoritate asupra preoţilor din celelalte colonii atlante.

Legenda spune că aceste tăbliţe împuterniceau pe purtător cu autoritatea lui Thoth.

Grupul de preoţi care deţineau tăbliţele au emigrat în America de Sud. Aici i-au gasit pe Mayaşi, un popor înfloritor, care îşi aminteau mult din înţelepciunea straveche.
Preoţii s-au statornicit în acele locuri. În secolul X mayaşii colonizaseră peninsula Yucatan iar tăbliţele au fost aşezate sub altarul unuia din templele închinate zeului Soare. După cucerirea mayaşilor de către spanioli, oraşele au fost abandonate iar comorile au rămas ascunse şi uitate în temple.

Trebuie să se înţeleagă că Marea Piramidă a fost şi este încă un Templu de iniţiere. Iisus, Solomon, Apolonius şi multi alţii s-au numărat printre cei iniţiaţi aici. Scriitorul (care este în continuă legatură cu Marea Cameră Albă din Piramidă) a primit instrucţiuni să recupereze şi să aducă înapoi în Marea Piramidă tăbliţele străvechi.

Acest lucru s-a realizat. Înainte de a le înapoia i s-a acordat permisiunea să le traducă şi să păstreze o copie a înţelepciunii înscrisă pe tăbliţe. Evenimentul a fost posibil în 1925 şi abia acum s-a acordat permisiunea de a fi publicate. E posibil ca unii să zîmbească ironic. Totuşi cercetatorul atent va citi printre rânduri şi va descoperi înţelepciunea ascunsă în ele.

Dacă Lumina se află în interiorul tău, informaţia cuprinsă în tăbliţe va găsi în tine un ecou.

În continuare este descrisă înfăţişarea tăbliţelor:
Sunt 12 tăbliţe din smarald verde, făcute dîntr-o substanţă transmutată alchimic. Sunt foarte rezistente la orice element şi substanţă. Mai exact structura atomică şi celulară fiind fixă ea nu permite nici o schimbare. Din această cauză tăbliţele contrazic legea ionizarii referitoare la corpurile fizice. Pe ele sunt gravate caractere din vechea limba atlantă. Acestea reacţionează la undele cerebrale emise de creierul celui ce citeşte, eliberând vibraţia mentală asociată în mintea cititorului. Tăbliţele sunt prinse între ele cu inele făcute dîntr-un aliaj de culoarea aurului, suspendate de o tijă din acelaşi material.

Pe înţelepciunea conţinută în aceste tăbliţe se bazează misterele străvechi. Pentru cel ce citeşte cu mintea şi ochii deschişi, înţelepciunea personală se va multiplica de 100 de ori.

Citeşte! Crezi sau nu, citeşte iar vibraţia tăbliţelor va trezi “ceva” în tine.

În paginile următoare voi dezvălui câteva enigme puţin cunoscute chiar de către slujitorii adevărului.

Căutarea omului în dorinţa de a înţelege legile care-i guvernează viaţa este nesfârşită. Cu toate acestea el nu a reuşit să treacă de valul care apară planurile superioare de viziunea lui materială asupra vieţii şi adevărului. Adevărul este gata să fie asimilat de către cei care-şi lărgesc propria viziune întorcându-se către ei înşişi şi nu căutând în afara lor adevărul.

În liniştea simţurilor materiale se găseşte cheia înţelepciunii. Cel ce vorbeşte nu ştie; cel ce ştie nu vorbeşte!

Legile supreme nu pot fi rostite. Ele există ca o entitate pe căile care transced toate simbolurile sau cuvintele din lumea materială. Simbolurile nu sunt decât nişte Chei cu care se deschid uşi ce conduc spre adevăruri. De multe ori uşa nu poate fi deschisă deoarece cheia pare atât de măreaţă încât lucrurile care se află în spatele ei nu pot fi văzute.

Dacă reuşim să înţelegem că toate cheile, toate simbolurile materiale sunt manifestări, prelungiri ale unei Legi Supreme şi a Adevarului, ne vom dezvolta o viziune ce ne va permite să trecem dincolo de val.

Toate lucrurile din toate Universurile se mişcă conform unei Legi. Legea care guvernează mişcarea Planetelor nu este mai imuabila decat Legea care guvernează manifestarea omului în aceasta lume. Una dintre cele mai importante Legi este Legea responsabilă de formarea omului ca fiinţă materială.

Măreţul scop al şcolilor iniţiatice din toate timpurile a fost să dezvăluie funcţionalităţile Legii care leagă omul material de omul spiritual. Legatura dintre omul material şi omul spiritual este omul intelectual deoarece mintea are atât calităţi materiale cât şi spirituale. Cel care aspiră la cunoştinţe elevate trebuie să-şi dezvolte latura intelectuală a firii lui pentru a-şi întări credinţa ca poate să-şi concentreze toate forţele fiinţei lui către şi în planul pe care-l doreşte.

Marea căutare a Luminii, a Vieţii şi a Iubirii începe în primul rând din planul material. Condusă către planul ultim, scopul ei final este fuziunea completă cu Conştiinţa Universală. Aşezarea fundaţiei în planul material este primul pas. Abia apoi vine şi scopul suprem al realizarii spirituale.

În paginile urmatoare se ofera o interpretare a tăbliţelor de smarald şi a intelesurilor lor secrete. În mesajul lui Thoth sunt ascunse multe sensuri care nu transpar la suprafaţa cu uşurinţă. Lumina învăţăturii va deschide noi perspective de înţelegere.

“Citeşte şi Fii înţelept” doar dacă Lumina conştiinţei tale trezeşte în tine înţelegerea care este o calitate înnăscută a sufletului!

Profesorul Doreal
Daruieste daca ti-a placut ... Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Print this page
Print
Email this to someone
email

15 comments to Tăbliţele de smarald ale lui Thoth Atlantul

 • TABLIŢA 1


  Istoria lui Thoth, Atlantul
  Eu, THOTH, atlantul, maestrul secretelor
  paznicul documentelor, atotputernic rege, magician
  trăind din generaţie în generaţie,
  pregătindu-mă să cobor în sălile din Amenti,
  am scris spre a-i îndruma
  pe cei care vor veni după mine,
  aceste documente ale atotputernicei înţelepciuni a Marii Atlantide.
  În marele oraş din KEOR, pe insula UNDAL,
  într-un timp foarte îndepărtat, am început această încarnare.
  Preaputernicii atlanţi au trăit şi au murit altfel
  decât o fac oamenii din epoca de acum,
  din eon în eon şi-au reînnoit viaţa
  în Sălile din Amenti unde râul vieţii curge etern.
  De o sută de ori câte zece
  am coborât pe întunecatul drum ce duce spre lumină,
  şi de tot atatea ori am urcat din
  întuneric spre lumină cu forţe şi puteri reînnoite.
  Acum încă o dată voi coborî
  iar cei din KHEM (Egiptul antic, n.tr.)
  nu vor mai şti de mine.
  Dar într-un timp ce nu s-a născut încă mă voi ridica din nou,
  preaputernic, cerând socoteală
  celor rămaşi în urmă
  Atunci să vă feriţi, voi cei din KHEM,
  învăţătura de mi-aţi fi tradat,
  căci arunca-vă-voi
  în întunericul cavernelor de unde aţi venit.
  Să nu-mi trădaţi secretele
  oamenilor nordului
  oamenilor sudului
  ori blestemul meu se va abate asupra voastră.
  Nu uitaţi să luaţi aminte la cuvintele mele
  pentru că sigur mă voi reîntoarce
  şi voi cere de la voi ceea ce păziţi.
  Da, chiar şi de dincolo de timp
  şi de moarte mă voi întoarce,
  răsplătind sau pedepsind
  după loialitatea fiecăruia.
  Mareţ fost-a poporul meu în timpuri apuse,
  măreţ dincolo de înţelegerea
  oamenilor ce-s acum în jurul meu;
  având ştiinţa înţelepciunii celor de demult,
  căutând departe în inima infinităţii
  cunoştinţe ce aparţineau tinereţii Pământului.
  Înţelepţi eram datorită înţelepciunii
  Copiilor Luminii care trăiau printre noi.
  Puternici eram datorită puterii ce venea
  din focul etern.
  Iar mai presus de toate, cel mai important intre
  copii omului era tatal meu, THOTME,
  paznicul marelui templu,
  punte între Copii Luminii
  care locuiau în templu si
  rasele de oameni care populau cele zece insule.
  Sol, după Trei,
  al Locuitorului din UNAL,
  vorbind Regilor
  cu o voce căreia trebuia să i te supui.
  Crescut-am acolo până la maturitate,
  fiind învăţat de tatăl meu misterele străvechi,
  până când, în timp, crescu în mine focul înţelepciunii,
  iar acesta se transformă într-o flacară ce mă consumă.
  N-am dorit altceva decât atingerea înţelepciunii.
  Până când într-o măreaţă zi porunca veni de la
  Locuitorul Templului, să fiu adus în faţa lui.
  Puţini erau aceia între copiii omului
  ce priviseră acea faţă şi traiseră apoi,
  căci Copii Luminii nu sunt precum fii omului
  când nu sunt încarnaţi într-un corp fizic.
  Ales fost-am dintre fii omului,
  educat de către Locuitor astfel ca
  ţelurile lui să fie îndeplinite,
  ţeluri nenăscute încă în pântecul timpului.
  Epoci întregi am locuit în Templu,
  acumulând din ce în ce mai multă înţelepciune,
  până când şi eu m-am apropiat de lumina trimisă de marele foc.
  Mi-a arătat calea spre Amenti,
  lumea de dincolo unde stă marele rege pe tronul său.
  Adânc m-am plecat în semn de respect în faţa Maeştrilor Vieţii
  şi a Maeştrilor Morţii, primind în dar Cheia Vieţii.
  Eliberat eram de Sălile din Amenti, alungând moartea din cercul vieţii.
  Departe spre stele călătorit-am până când spaţiul şi timpul au dispărut.
  După ce sorbit-am cu nesaţ din cupa înţelepciunii,
  am privit în sufletele oamenilor unde-am descoperit
  mistere şi mai mari şi m-am bucurat.
  Căci doar în Căutarea Adevărului putea Sufletul meu
  să se liniştească şi flacăra din mine să se stingă.
  De-a lungul epocilor am trăit,
  urmărindu-i pe cei din jurul meu gustând din cupa morţii
  şi întorcându-se apoi în lumina vieţii.
  Treptat, din Regatele Atlantidei se răspândiră valuri
  de conştiinţă contopite cu mine,
  pentru că apoi ele să fie înlocuite de seminţele unei stele inferioare.
  Supunându-se legii, cuvântul Maestrului crescu ca o floare.
  Înspre întunericul din străfunduri se îndreptară gândurile Atlanţilor,
  Până când, în sfârşit în această manie sosi din AGWANTI,
  Locuitorul, (cuvântul Agwanti nu are un echivalent în limba engleză; înseamnă o stare de detaşare. n.tr.) rostind Cuvântul, chemând puterea.
  Adânc în inima Pământului, fii din Amenti auziră,
  şi auzind produseră preschimbarea florii focului
  care arde etern, îl transformară folosind LOGOS-ul,
  până când marele foc îşi schimbă direcţia.
  Peste lume se napustiră atunci marile ape,
  înnecând şi scufundând,
  schimbând echilibrul Pământului
  până când doar Templul Luminii mai rămase
  întreg pe marele munte de pe insula UNDAL
  care se ridicâ dintre ape,
  doar câţiva mai trăiau
  salvaţi de furia apelor.
  Mă chemă apoi Maestrul, zicând:
  Adună-mi poporul.
  Du-i departe peste ape cu ajutorul celor ce te-am învăţat,
  până vei ajunge pe pământul barbarilor păroşi,
  ce locuiesc în peşteri, în deşert.
  Acolo urmează planul pe care îl ştii deja.
  Adunatu-mi-am atunci poporul şi
  am intrat în marea nava a Maestrului.
  În sus ne-am ridicat dimineaţa.
  Întunecat sub noi se vedea Templul.
  Brusc peste el năpustitu-s-au apele.
  Dispărut de pe suprafaţa Pământului,
  până când vremea va sosi, era mareţul Templu.
  Foarte repede ne-am îndreptat spre soarele dimineţii,
  până când sub noi se întinse tărâmul copiilor din KHEM.
  Mânioşi, ne-au întâmpinat cu măciuci şi suliţi,
  pe care le agitau în aer, dorind să înjunghie şi chiar să-i distrugă
  pe fii Atlantidei.
  Atunci ridicatu-mi-am toiagul îndreptând spre ei o rază vibratorie
  care îi făcu să ramână nemişcaţi ca niste bucaţi de piatră de pe munte.
  Apoi vorbitu-le-am cu o voce calmă şi paşnică, povestindu-le despre puterea Atlantidei,
  afirmand ca suntem copii Soarelui şi mesagerii lui.
  Intimidatu-i-am apoi arătandu-le puterile mele magice
  până când au ajuns să se târască la picioarele mele când s-au putut mişca din nou.
  Mult timp am locuit pe tărâmul numit KHEM, mult, mult timp.
  Ascultând poruncile Maestrului, care deşi doarme trăieşte de-a pururi,
  am trimis de la mine pe Fii Atlantidei, i-am trimis în toate zările,
  sperând ca din pântecul timpului înţelepciunea poată reapărea în copii ei.
  Mult timp petrecut-am în KHEM,
  făcând lucruri măreţe cu ajutorul înţelepciunii din mine.
  În sus crescură spre lumina cunoaşterii copii din KHEM,
  udaţi de ploile înţelepciunii mele.
  Deschis-am atunci drum spre Amenti ca să-mi pot păstra puterile,
  trăind din epocă în epocă ca Soare al Atlantidei,
  păzind înţelepciunea, păstrând documentele.
  Câţiva dintre fii KHEM-ului,
  atrăgându-i pe ceilalţi în jurul lor,
  crescură încet în forţa Sufletului.
  Acum, încă o dată, cobor dintre ei în întunecatele săli din Amenti,
  adânc în sălile subterane, înaintea Maeştrilor puterilor,
  faţă în faţă încă o dată cu Locuitorul.
  Ridicatu-m-am sus deasupra intrării, o trecătoare, o poarta ce duce spre Amenti.
  Puţini ar avea curajul să îndrăznească, puţini trec poarta spre întunericul din Amenti.
  Ridicat-am deasupra intrării, o puternică piramidă,
  folosind puterea ce întrece forţa Pământului (gravitaţia, n.tr.).
  Adânc, foarte adânc am aşezat casa-de-forţă sau camera,
  din care am sculptat o trecatoare circulară ce ajunge aproape de măreaţa adunare.
  Acolo în vârf, am aşezat cristalul, ce trimite raze spre “Timp-Spaţiu”,
  atrăgând forţa din eter, şi concentrand-o către trecatoarea spre Amenti.
  Construit-am şi alte camere care par a fi goale,
  totuşi ascunse în ele se afla cheile spre Amenti.
  Cel ce cu curaj va porni spre tărâmurile întunecate
  să se purifice mai întăi prin post îndelungat.
  Să se întindă în sarcofagul de piatra din camera mea.
  Apoi îi voi dezvălui marile mistere.
  Curând se va îndreptă spre locul unde îl voi întâmpina,
  chiar şi în întunericul Pământului îl voi întâmpina, eu,
  Thoth, Maestrul Înţelepciunii, îl voi întâmpina
  şi voi trăi alături de el de-a pururi.
  Construit-am Marea Piramidă,
  după modelul piramidei forţei Pământului,
  arzând etern astfel ca, şi ea,
  să rămână de-a lungul secolelor.
  În interiorul ei, am aşezat cunoaşterea despre “Ştiinţa-Magiei”
  astfel ca să poată fi aici când mă reîntorc din Amenti,
  Da, în timp ce dorm în Sălile din Amenti,
  Sufletul meu ce hoinăreşte liber se va reîncarna,
  va locui între oameni în această forma sau în alta. (Hermes-de trei ori nascutul)
  Trimis pe Pământ al Locuitorului sunt,
  îndeplinindu-i poruncile astfel ca mulţi să fie ridicaţi.
  Acum mă întorc în Sălile din Amenti,
  lăsând în urma ceva din înţelepciunea mea.
  Păstraţi-o şi urmaţi porunca Locuitorului:
  Ridicaţi întotdeauna ochii spre lumină.
  Cu siguranţă, în timp, veţi deveni una cu Maestrul,
  Cu siguranţă şi pe bună dreptate sunteţi una cu Maestrul,
  Cu siguranţă şi pe bună dreptate sunteţi una cu TOTUL.
  Acum, plec de la voi.
  Nu uitaţi poruncile mele,
  păstraţi-le şi respectaţi-le,
  iar eu voi fi cu voi,
  ajutându-vă şi îndrumându-vă spre Lumină.
  În faţa mea se deschide poarta.
  Cobor în întunericul nopţii.

 • TABLIŢA 2

  Sălile din Amenti

  Adânc în inima pământului se găsesc Sălile din Amenti,
  cu mult sub insulele scufundatei Atlantida,
  Sălile Morţilor şi ale celor vii,
  scăldate în focul infinitului TOT.
  Într-un timp foarte îndepărtat, pierdut în spatiu-timp,
  Copii Luminii au privit în jos către lume.
  Văzând copii omului în sclavie legaţi de forţa care venea de dedesupt
  Au ştiut că doar eliberându-se din această sclavie
  va putea omul să se ridice de pe Pământ spre Soare.
  Pe Pământ coborat-au şi si-au creat corpuri,
  asemanatoare cele ale oamenilor.
  Maeştrii au spus după această transformare:
  “Suntem cei formaţi din praf din spaţiu, luând parte la viaţa din infinitul TOT;
  trăim în lume ca şi copiii omului, la fel ca şi copii omului şi totusi diferit.”
  Apoi pentru a locui, adânc sub scoarta Pământului,
  au sapat spaţii mari cu ajutorul puterii lor,
  spaţii diferite de cele ale copiilor omului.
  Le-au înconjurat apoi cu forţe şi puteri, pentru a apăra Sălile Morţilor.
  Unul langă altul au aşezat apoi alte spaţii, le-au umplut cu Viaţa şi cu lumină de deasupra.
  Construit-au apoi Sălile din Amenti, pentru a putea locui acolo de-a pururi
  să trăiască plini de viaţă până la şfârşitul eternităţii.
  Treizeci şi doi de copii erau,
  Fii ai Luminilor care coborâseră între oameni,
  Căutând să elibereze din sclavia întunericului
  Pe cei ţintuiţi de forţa ce venea de dedesupt.
  Adânc în Sălile din Amenti crescu o floare, arzătoare, ce se mărea, alungând noaptea.
  Aşezată în centru, o rază puternică, dătătoare
  de Viaţă, de Lumină, umplându-i de putere pe cei ce se apropiau de ea.
  Aşezat-au tronuri în jurul ei, treizeci şi două,
  locuri pentru fiecare Copil al Luminii,
  aşezate astfel ca să fie scăldaţi de ceea ce radia din floare, Viaţa din eterna Lumină.
  Acolo îşi asezau de fiecare dată primele corpuri create
  pentru că acestea să fie umplute cu Spiritul Vieţii.
  O sută de ani din fiecare o mie trebuia
  ca Lumina dătătoare de Viaţă să le lumineze corpurile.
  Grăbind, trezind Spiritul Vieţii.
  Acolo în acel cerc, din eon în eon, stau Marii Maeştri,
  ducând o viaţă necunoscută oamenilor.
  Acolo în Sălile Vieţii dorm ei,
  liber curge Sufletul lor prin corpurile oamenilor.
  La diferite intervale, în timp ce corpurile lor rămân adormite,
  ei se încarnează în corpurile oamenilor.
  Îi învaţă cum să iasă din întuneric şi îi îndrumă spre lumină.
  Acolo în Sala Vieţii, plină de înţelepciunea lor,
  necunoscuţi raselor de oameni, trăind dintotdeauna sub recele
  foc al vieţii, stau Copii Luminii.
  Există momente când se trezesc,
  si se ridică din adâncuri pentru a fi lumini călăuzitoare între oameni,
  infiniţi printre oamenii limitaţi.
  Cel ce progresând a ieşit din întuneric, s-a ridicat din noapte spre lumină,
  este eliberat de Sălile din Amenti, este eliberat de Floarea Luminii şi a Vieţii.
  Îndrumat atunci de înţelepciune şi cunoştinţele acumulate,
  va trece dintre oameni între Maeştrii Vieţii.
  Acolo poate locui la fel ca şi ceilalţi Maeştri, eliberat din sclavia întunericului nopţii.
  Asezaţi în interiorul florii ce radiază stau şapte
  Maeştri din Spaţiu-Timpurile de deasupra noastră,
  ajutând şi călăuzind prin infinita Înţelepciune, calea prin timp a copiilor omului.
  Preaputernici şi stranii sunt, învăluiţi în puterea lor,
  tăcuţi, atoateştiutori, atrăgând spre ei forţa Vieţii,
  diferiţi şi totuşi una cu copiii omului.
  Da, diferiţi, şi totuşi Una cu Copiii Luminii.
  Păstrători şi păzitori ai forţei ce înrobeşte omul,
  pregătiţi să o slăbească dacă lumina a fost atinsă.
  Primul şi cel mai puternic, este Entitatea Ascunsă, Maestrul Maeştrilor,
  infinitul Nouă, deasupra celorlalţi de la fiecare Maestru al Ciclurilor;
  Trei, Patru, Cinci şi Sase, Sapte, Opt,
  fiecare având o misiune, fiecare cu forţele proprii,
  călăuzind, îndrumând destinul omului.
  Acolo stau, preaputernici, eliberaţi de orice timp şi spaţiu.
  Nu aparţin acestei lumi şi totusi înrudiţi cu ea,
  Fraţi Mai Mari, ai copiilor omului.
  Judecând şi cântărind, cu ajutorul înţelepciunii lor,
  urmăresc înaintarea Luminii printre oameni.
  Acolo, înaintea lor, am fost condus de către Locuitor,
  si l-am privit cum devine Una cu cel de deasupra.
  Apoi din EL se auzi o voce spunând:
  “Măreţ eşti tu, Thoth, între copii omului.
  liber eşti de-acum de Sălile din Amenti,
  Maestru al Vieţii între copii omului.
  Nu vei mai gusta moartea decât dacă vei voi,
  vei sorbi doar Viaţa până la capătul eternităţii,
  De-acum ţi-e Viaţa
  de-a pururi la îndemână.
  De-acum veni-va Moartea doar la chemarea ta.
  Poţi locui sau pleca de aici după cum ţi-e vrerea,
  Liber este Amenti pentru Soarele omului.
  Bucură-te de Viaţa în orice formă voieşti,
  Copil al Luminii crescut între oameni.
  Alege ce vrei să faci, căci toţi trebuie să trudească,
  Să nu te eliberezi niciodată de calea Luminii.
  Un pas doar ai facut pe lungul drum spre înălţimi,
  infinit este acum muntele Luminii.
  Cu fiecare pas pe care-l faci muntele se-nalţă;
  înaintarea ta nu face decât să-ndepărteze scopul.
  Apropie-te întotdeauna de infinita Înţelepciune,
  şi ca-nainte scopul se va îndeparta.
  Eliberat eşti acum de Sălile din Amenti
  spre a merge alături de Maeştrii lumii,
  către acelaşi scop, lucrând împreună,
  pentru a aduce Lumina copiilor omului.”
  Apoi dinspre tronul sau veni unul dintre Maeştri,
  mă luă de mână şi mă conduse înainte,
  prin toate Sălile adânc ascunşului tărâm.
  Mă conduse prin Sălile din Amenti,
  dezvăluindu-mi secretele necunoscute omului.
  Prin coridoru-ntunecat, mă conduse în jos,
  spre Sala unde stă întunecata Moarte.
  Uriaşă se-ntindea în faţa mea mareaţa Sală,
  înconjurată de-ntuneric dar totuşi plină de Lumină.
  În faţa mea se ridica un tron întunecat,
  Îvăluită şedea pe el o silueta a nopţii.
  Mai neagră decât noaptea statea acolo,
  De-un negru ce-al nopţii nu era.
  În faţa ei s-opri Maestrul, rostind
  Cuvântul ce produce Viaţa:
  “o, maestre al întunericului,
  călăuza pe drumul ce duce dinspre Viaţă spre Viaţă,
  în faţa ta aduc un Soare al dimineţii.
  Să-l nu-l atingi vreodată cu puterea nopţii.
  Să nu-i chemi flacăra spre întunericul nopţii.
  Cunoaşte-l şi priveşte-l, e fratele nostru
  ce s-a ridicat din întuneric spre Lumina.
  Eliberează-i flacară din robie,
  Ca liberă să ardă în întunericul nopţii.”
  O mană ridică atunci silueta,
  şi o flacără apăru, devenind din ce în ce mai strălucitoare.
  cu repeziciune dând cortina de-ntuneric la o parte,
  scoţând Sala din bezna nopţii.
  În spaţiul mare din faţa mea aparură,
  luminiţe după luminiţe, de după valul nopţii.
  Nenumărate milioane ţopaiau în faţa mea
  unele arzând ca nişte flori de foc.
  Altele aruncau o lumină slabă ce abia se zarea din noapte.
  Lumina unora scădea cu repeziciune;
  a altora creştea doar dintr-o scânteie de lumină.
  Fiecare era înconjurată de un palid văl de întuneric,
  dar totuşi ardea cu o flacără ce nu putea fi niciodată stinsă.
  Zburând de colo-colo precum licuricii primavara,
  umpleau spaţiul cu Lumină şi cu Viaţă.
  Atunci se auzi o voce, puternică şi solemnă, zicând:
  “Acestea sunt lumini ce suflete sunt între oameni,
  crescând sau slăbind în intensitate, existând de-a pururi,
  schimbându-se dar fiind vii, în moarte spre viaţă.
  După ce îmbobocesc ca nişte flori,
  şi ating punctul final al creşterii în viaţă,
  repede trimit atunci valul întunericului
  învăluindu-le şi schimbându-le în noi forme de viaţă.
  Constant de-a lungul epocilor, crescând, devenind o altă flacără,
  luminând întunericul cu şi mai mare forţă,
  stinsă şi totuşi nestinsă de către valul nopţii.
  Astfel creşte sufletul omului de-a pururi
  distrus dar totuşi nedistrus de întunericul nopţii.
  Eu, Moartea, vin dar nu rămân,
  Căci viaţa există dintotdeauna în TOTUL;
  Doar un obstacol, sunt eu, pe drum,
  Obstacol trecut cu repeziciune cu ajutorul luminii infinite.
  Trezeşte-te, O flacără ce arzi de-a pururi în interior,
  Străluce şi înfrânge vălul nopţii.”
  Apoi în mijlocul văpăilor în întuneric, crescu una ce
  alungă noaptea, crescând, mărindu-se
  devenind şi mai strălucitoare până când nu mai fu decât lumină.
  Atunci vorbi călăuza mea, vocea maestrului:
  Priveşte-ţi propriul suflet cum creşte în lumină,
  eliberat acum de-a pururi de Maestrul nopţii.
  Prin multe spaţii mă duse-apoi spaţii unde se aflau secretele Copiilor Luminii;
  secrete pe care omul nu le va afla poate niciodată până când
  nu va deveni şi el un Soare al Luminii.
  Mă conduse înapoi spre Lumină
  Din Sala Luminii.
  Îngenuncheat-am acolo în faţa marilor Maeştri,
  Maeştri a TOATE.
  Atunci vorbi EL, rostind cuvinte impresionante:
  Ai fost eliberat de Sălile din Amenti.
  Alege ce vrei să faci între copii omului.
  Am vorbit şi eu apoi:
  O, mare maestru, permite-mi să fiu învăţător de oameni,
  să le arăt calea până vor deveni şi ei lumini între oameni;
  eliberaţi de valul nopţii care îi înconjură, arzând şi luminând între oameni.
  Îmi vorbi apoi vocea:
  Mergi şi aşa să fie după cum ţi-e voia.
  Stăpân al propriului destin îţi eşti acum,
  liber să accepţi sau să refuzi.
  Preia-ţi puterea, preia-şi înţelepciunea.
  Ca o lumină străluce între copii omului.
  În sus mă conduse apoi Locuitorul.
  Şi am trăit din nou între copii omului,
  învăţându-i şi arătându-le cate ceva din înţelepciunea mea;
  Soare al Luminii, un foc între oameni.
  Acum păşesc din nou pe calea ce duce în jos, căutând lumina în intunericul nopţii.
  Păstraţi-mi documentele căci călăuză vor fi pentru copii omului.

 • TABLIŢA 3

  Cheia Înţelepciunii

  Eu, THOTH, atlantul,
  ofer înţelepciunea mea,
  ofer cunoştinţele mele,
  ofer puterea mea.
  De buna voie le ofer copiilor omului.
  Ofer în speranta ca şi ei ar putea avea înţelepciune
  care să straluceasca în lume din spatele valului noptii.
  Înţelepciunea este putere iar puterea este înţelepciune,
  impreuna completand intregul.
  Omule, să nu fii mandru de înţelepciunea ta.
  Discuta atât cu nestiutorul cat şi cu inteleptul.
  Dacă vine la tine cineva plin de invatatura,
  asculta-l cu mare atentie caci înţelepciunea e totul.
  Sa nu taci când se vorbeste despre rau caci Adevarul ca şi razele de soare lumineaza totul.
  Cel ce nu respecta legea va fi pedepsit, caci doar prin Lege se elibereaza oamenii.
  Nu trebuie să te temi pentru că frica este ceea ce leaga omul de intuneric.
  Urmeaza-ti indemnul inimii în timpul vietii.
  Fa mai mult decat ti se cere.
  Când ai acumulat bogatii,
  Urmeaza-ti indemnul inimii
  Caci toate acestea nu sunt de nici un folos dacă inima ti-e istovita .
  Asculta-ti inima cat mai mult.
  Si sufletul se va bucura.
  Cei ce sunt calauziti nu se ratacesc,
  Dar cei ce s-au ratacit nu mai pot gasi calea cea dreapta.
  Dacă traiesti între oameni, fa ca Iubirea să fie totul pentru inima ta.
  Dacă va veni cineva sa-ti ceara sfatul, lasa-l să vorbeasca liber,
  caci astfel lucrul pentru căre a venit la tine poate fi infaptuit.
  Dacă se codeste sa-si deschida inima către tine,
  e pentru că tu, cel ce judeca situtia, esti de vina.
  Nu rosti vorbe nechibzuite şi nici nu le asculta,
  pentru că acestea sunt spuse de cel ce nu este în armonie.
  Nu le rosti nici tu, astfel ca cel din fata ta să poata afla înţelepciunea.
  Tacerea e un mare castig.
  Nu castigi nimic vorbind foarte mult.
  Nu-ti ridica inima mai presus de cea a copiilor omului,
  pentru că să nu ajunga mai jos decat praful chiar.
  Dacă vei ajunge mare între oameni,
  sa fii respectat pentru ceea ce stii şi pentru blandete.
  Dacă vrei să cunosti firea unui prieten, nu-i intreba tovarasii,
  ci petrece catva timp doar cu el.
  Discuta cu el, pune-i la incercare inima prin cuvintele lui şi prin purtarea lui.
  Caci ce intra în magazie trebuie să şi iasa,
  iar lucrurile ce-ti apartin trebuie impartasite şi prietenului tau.
  Invatatura e considerata de prost drept ignoranta,
  iar lucrurile profitabile ii sunt daunatoare.
  El traieste în moarte.
  Si-aceasta-i este hrana.
  Secrete exista în Cosmos ce odata dezvăluite umplu lumea cu lumina lor.
  Cel ce-ar vrea să se elibereze din sclavia intunericului
  sa desparta mai intai materialul de imaterial, focul de pământ;
  pentru că se stie ca aşa cum pământul coboara spre pământ,
  la fel şi focul urca spre foc şi devine una cu focul.
  Cel ce cunoaste focul din sine va urca spre focul etern şi va trai în el de-a pururi.
  Focul, focul interior, este cea mai puternica forta dintre toate,
  pentru că biruie totul şi trece prin toate lucrurile de pe Pământ.
  Omul se sprijina doar pe ceea ce rezista.
  Pământul trebuie sa-I reziste omului altfel acesta nu ar exista.
  Nu toti ochii vad la fel, unul vede un obiect de o anume forma şi culoare
  iar altul, de o alta forma şi culoare.
  La fel şi infinitul foc, ce-si schimba culorile, nu e la fel de la o zi la alta.
  Asa vorbesc eu, THOTH, despre înţelepciunea mea,
  caci un om e un foc ce arde stralucind în noapte;
  nu e stins niciodata de valul intunericului, nu e niciodata stins de valul noptii.
  În inimile oamenilor am privit cu ajutorul înţelepciunii mele,
  si am aflat ca nu s-au eliberat încă de lupta.
  Elibereaza-ti focul, O frate al meu sau el va fi ingropat în umbra noptii!
  Asculta omule aceasta înţelepciune: unde inceteaza numele şi forma?
  Doar în conştiinţa, invizibila, o forta infinita ce radiaza stralucitor.
  Formele pe care le creezi luminandu-ti
  felul de a privi lumea sunt cu adevărat efecte ce urmeaza cauza ta.
  Omul este o stea incatusata într-un corp, până când, la sfarsit
  se elibereaza prin propria lupta.
  Doar prin efort şi truda steaua din tine
  va inflori într-o noua viata.
  Cel ce stie începutul tuturor lucrurilor,
  isi elibereaza steaua din taramul noptii.
  Aminteste-ti, omule, ca tot ce exista e doar o alta forma a ceea ce nu exista.
  Orice forma de viata trece în alta forma de viata
  iar tu nu faci exceptie de la aceasta lege.
  Respecta Legea, caci totul e Lege.
  Nu cauta ce nu tine de Lege, caci aşa ceva exista doar în iluzia simturilor.
  Înţelepciunea vine în intampinarea tuturor copiii ei
  asa cum ei vin în intampinarea ei.
  De-a lungul epocilor, lumina a fost ascunsă.
  Trezeste-te, omule, şi fii intelept.
  Adanc în misterele vietii am calatorit, cautand cele ascunse.
  Asculta, omule, şi fii intelept.
  Departe, sub scoarta pământului, în Sălile din Amenti,
  Secrete ascunse oamenilor am vazut.
  Ades am trecut prin coridorul bine ascuns,
  si am privit Lumina care este Viata pentru oameni.
  Acolo, sub florile Vietii nesfarsite, cautat-am în inimile şi secretele oamenilor.
  Aflat-am ca omul nu face decat să traiasca în intuneric,
  lumina marelui foc fiindu-i ascunsă în sine.
  Înaintea Maeştrilor din ascunsul Amenti
  am acumulat înţelepciunea pe care o dau oamenilor.
  Maeştri sunt ei, ai Înţelepciunii Secrete,
  adusa din viitorul sfarsitului infinitatii.
  Sapte sunt, Maeştrii din Amenti,
  mai presus de Copiii Diminetii,
  Sori ai ciclurilor, Maeştri ai Înţelepciunii.
  Nu sunt la fel ca şi copii omului?
  TREI, PATRU, CINCI şi SASE, SAPTE
  OPT, NOUA sunt titlurile Maeştrilor oamenilor.
  Departe de viitor, fara forma şi totusi în formare
  au venit ei ca invatatori ai copiilor omului.
  Traiesc de-a pururi, fara să faca parte totusi dintre cei vii,
  nelegati de viata şi liberi de moarte.
  Conduc dintotdeauna cu infinita-ntelepciune,
  legati şi totusi nelegati de intunecatele Săli ale Mortii.
  Au viata-n ei dar care nu este viata,
  eliberati de toate sunt Maeştrii TOTULUI.
  De la ei a venit Logos-ul, instrumente ei ale puterii nemasurate.
  Mareata este infatisarea lor, şi totusi ascunsă în micime,
  formata de ceea ce se formeaza, cunoscuta şi totusi nestiuta.
  TREI pastreaza cheile tuturor magiilor ascunse,
  creator este el al Sălilor Mortilor;
  trimitand putere, invaluit în intuneric,
  legand sufletele copiilor omului;
  trimitand intunericul, legand forta sufletului;
  conducator al negativului pentru copii omului.
  PATRU e cel ce sloboade puterea.
  Maestru al Vietii este pentru copii omului.
  Lumina ii e corpul, flacara ii este infatisarea,
  eliberator de suflete pentru copii omului.
  CINCI este stapanul, Maestrul tuturor magiilor –
  Cheia Cuvantului ce rasuna printre oameni.
  SASE este Maestrul Luminii, drumul ascuns,
  Cararea sufletelor copiilor oamenilor.
  SAPTE este Maestrul vastitatii,
  Stapanul Spatiului şi cheia Timpurilor.
  OPT este cel ce comanda progresul;
  Cantareste şi echilibreaza calatoria omului.
  NOUA este tatal, maret la randu-i în infatisare,
  Formandu-se şi schimbandu-se din ceea ce nu are forma.
  Gandeste-te cu mare atentie la simbolurile pe care ti le-am dat.
  Chei sunt ele, desi sunt ascunse oamenilor.
  Nazuieste oricand spre înalt, Suflet al diminetii,
  Intoarce-ti gandurile spre Lumina şi Viata.
  Descopera în simbolurile pe care ti le-am dat,
  lumina pe drumul ce porneste din viata şi se termina în viata.
  Cauta cu înţelepciune.
  Intoarce-ti gandurile spre interiorul tau.
  Nu-ti inchide mintea florii Luminii.
  Asaza-ti în corp o imagine faurita din ganduri.
  Gandeste-te la numerele care te conduc spre Viata.
  Curata este cararea pentru cel ce are înţelepciune.
  Deschide usa Imparatiei Luminii.
  Revarsa-ti flacara ca un Soare al diminetii ce esti,
  Indeparteaza intunericul şi traieste în lumina zilei.
  Priveste-te, omule! Ca parte a fiintei tale
  Cei Sapte care sunt dar nu sunt ce par a fi.
  Deschisu-mi-am, omule, înţelepciunea,.
  Urmeaza drumul pe care primul am pasit.
  Maeştri ai Înţelepciunii,
  SOARE al LUMINII MATINALE şi al VIETII pentru copii omului.

 • TABLIŢA 4

  Cel Nascut în Spatiu

  Asculta, omule, vocea înţelepciunii,
  Asculta vocea lui THOTH, atlantul.
  De buna voie iti ofer înţelepciunea mea,
  Adunata din spatiul şi timpul acestui ciclu;
  Stapan al misterelor, SOARE al diminetii,
  Traind de-a pururi, un copil al LUMINII,
  Stralucind ca o stea a diminetii.
  THOTH invatatorul de oameni, invatator al TOTULUI.
  Cu mult timp în urma, în copilaria mea,
  Priveam stelele din de mult ingropata Atlantida,
  Si visam la misterele ce se ascundeau departe, deasupra oamenilor.
  Atunci crescu în inima mea o mare dorinta de a cuceri drumul ce ducea către stele.
  An după an, am cautat înţelepciunea, cunoştinţe noi, urmand calea,
  Până când SUFLETUL meu, trudit, s-a eliberat din stransoare şi a plecat departe.
  Eliberat eram de legatura pământ-om.
  Eliberat de corp, am tasnit în noapte.
  Deschis era, în sfarsit, şi pentru mine spatiul stelar.
  Eliberat din stransoarea noptii eram.
  Acum puteam cauta înţelepciune la marginile spatiului,
  Departe de cunoasterea omului limitat.
  Departe, în spatiu, calatori liber SUFLETUL meu
  În infinitatea cercului luminii.
  Ciudate, dincolo de intelegere, erau unele planete,
  Gigantice, cum omul nici nu poate visa.
  Totusi gasit-am Legea, în toata frumusetea ei, ce se facea simtita
  Pe şi printre acele planete aşa cum se face simtita printre oameni.
  Prin frumusetea infinitatii calatori sufletul meu,
  Departe în spatiu am zburat cu gandul.
  M-am odihnit pe o planeta frumoasa
  Al carei aer era plin de sunete armonioase.
  Forme erau acolo, miscandu-se în Ordine,
  Marete şi maiestuoase precum stelele noptii;
  Urcand în armonie, echilibru ordonat,
  Simboluri ale Cosmicului, şi ale Legii.
  Pe langa multe stele trecut-am în calatoria mea,
  Si pe langa multe rase de oameni
  Unii urcand ca stele ale diminetii
  Altii cazand spre intunericul noptii.
  Fiecare din ei se luptau să se ridice,
  Urcand spre înaltimi şi sondand abisurile,
  Ajungand uneori pe taramuri luminoase,
  Trecand prin intuneric ca să iasa la Lumina.
  Sa stii, omule, ca Lumina este mostenirea ta.
  Intunericul e doar un val.
  Inchisa în inima ta se afla lumina eterna,
  Asteptand să fie eliberata pentru a cuceri,
  Asteptand să rupa valul noptii.
  Am descoperit cativa din cei ce cucerisera eterul.
  Eliberati de spatiu dar totusi oameni erau.
  Folosind forta care sta la baza TUTUROR lucrurilor,
  Departe în spatiu construit-au o planeta,
  Condusa de forta ce curge prin TOT;
  Concentrand, transformand eterul în forme
  Care cresteau după vrerea lor.
  Depasisera în ştiinţa toate rasele,
  Aveau o înţelepciune nemasurata, erau fii ai stelelor.
  Indelung am stat şi le-am admirat înţelepciunea.
  Au creat din eter orase
  Marete din trandafiri şi aur.
  Ci mult timp în urma, ei cucerisera eterul,
  Se eliberasera din stransoare
  Se gandeau doar la o imagine iar aceasta era rapid creata.
  Mai departe pleca sufletul meu prin Cosmos,
  Vazand lucruri şi noi dar şi vechi;
  Invatand ca omul este cu adevărat un fiu al spatiului,
  Un Soare între Sori, un copil al stelelor.
  Sa stii, omule, ca tot ce ai, este una cu stelele.
  Corpul tau nu e decat o planeta
  Invartindu-se în jurul stelei din centrul sistemului planetar.
  Dupa ce vei obtine lumina înţelepciunii totale,
  Liber vei fi să stralucesti în eter
  Vei fi unul din Sorii ce lumineaza intunericul exterior
  Unul din copii spatiului ce creste în Lumina.
  Asa precum stelele îşi pierd cu timpul stralucirea,
  Lumina lor revenind la mareata sursa,
  La fel, omule, trece sufletul
  Lasand în urma intunericul noptii.
  Format din eterul primordial, plin de stralucirea ce curge dinspre sursa,
  Legat de eterul ce il inconjoara
  Straluce de-a pururi până când se elibereaza în sfarsit.
  Ridica-ti flacara din intuneric, lasa-n urma noaptea şi liber vei fi.
  Calatorit-am prin spatiu-timp,
  Stiind ca în sfarsit sufletul meu era liber,
  Stiind ca în sfarsit pot urma înţelepciunea.
  Până când, în cele din urma am trecut într-un plan,
  Ascuns cunoasterii, necunoscut înţelepciunii,
  O prelungire dincolo de tot ceea ce stim noi.
  Avand aceasta cunoastere, omule,
  Sufletul meu a fost şi mai fericit,
  Pentru ca acum eram liber.
  Asculta, fiu al spatiului,
  Asculta-mi înţelepciunea:
  Afla ca şi tu vei fi liber.
  Asculta-mi încă o data înţelepciunea, omule,
  Caci ascultand şi tu poti trai şi fi liber.
  Nu esti ceva pământean ci fiu al Infinitei Lumini Cosmice.
  Nu mai stii de unde vii, omule?
  Nu stii ca esti cu adevărat Lumina?
  Soare al Maretului Soare, dobandind înţelepciune
  Vei constientiza legatura ta cu Lumina.
  Tie iti ofer acum cunoastere,
  Libertatea de a pasi pe aceeasi cale pe care am mers şi eu,
  Aratandu-ti cum prin zbuciumul meu
  Am pasit pe calea ce duce spre stele.
  Asculta, omule, şi constientizeaza-ti legaturile,
  Afla cum să te eliberezi.
  Din mijlocul intunericului te vei ridica, vei fi una cu Lumina şi cu stelele.
  Urmeaza intotdeauna calea înţelepciunii.
  Doar aşa te poti ridica.
  Destinul omului il conduce dintotdeauna inainte
  Spre Curbele Infinitului TOT.
  Afla, omule, ca tot spatiul este supus ordinii.
  Doar prin Ordine poti fi Una cu TOTUL.
  Ordinea şi echilibrul sunt Legile Cosmosului.
  Respecta-le şi vei fi Una cu TOTUL.
  Cel ce va urma cararea înţelepciunii,
  Trebuie să fie deschis florii vietii,
  Sa-si extinda conştiinţa dincolo de intuneric,
  Sa curga prin timp şi spatiu spre TOT.
  Profund, în liniste trebuie să ramai până când, în sfarsit
  Te vei elibera de dorinte,
  De dorinta de a vorbi în tacerea în care te afli.
  Elibereaza-te prin tacere de legatura cuvintelor.
  Abstinenta de la mancare până când am invins
  Dorinta de a manca, aceasta subjuga sufletul.
  Atunci asaza-te în intuneric.
  Inchide ochii ca să nu mai vezi razele Luminii.
  Centreaza-ti forta sufletului în locul constiintei,
  Si elibereaza-l de robia noptii.
  Asaza-ti în minte imaginea pe care o doresti.
  Imagineaza-ti locul pe care ai vrea sa-l vezi.
  Vibreaza inainte şi inapoi cu forta ta.
  Desfa-ti sufletul din legaturile noptii.
  Cu toata puterea trebuie să scuturi
  Până când sufletul tau va fi eliberat în sfarsit.
  Atotputernica mai presus de cuvinte este flacara Cosmica,
  Ce sade în planuri necunoscute omului;
  Atotputernica şi echilibrata, miscandu-se în Ordine,
  Muzica plina de armonie, dincolo de om.
  Vorbind prin muzica, cantand prin intermediul culorilor,
  Flacara ce arde de la începutul TOTULUI Etern.
  Scanteie din aceasta flacara sunteti, copii mei,
  Arzand în culori vii şi traind prin muzica.
  Asculta vocea şi vei vi liber.
  Conştiinţa eliberata fuzioneaza cu cea Cosmica,
  Cu Ordinea şi Legea TOTULUI.
  Sa nu te indoiesti, omule, ca din intuneric,
  Lumina va straluci în continuare ca un simbol al TOTULUI.
  Spune aceasta rugaciune dacă vrei să obtii înţelepciunea.
  Roaga-te ca Lumina să inunde TOTUL.
  Atotputernice Spirit al Luminii ce straluci în
  Cosmos, atrage-mi flacara, în armonie, spre tine.
  Ridica-mi focul din intuneric,
  Atractie a focului care este Una cu TOTUL.
  Ridica-mi sufletul, tu preaputernice.
  Copil al Luminii, nu-ti intoarce fata de la mine.
  Fa-ma să ma topesc în cuptorul tau;
  Cel ce esti una cu toate lucrurile şi toate lucrurile
  Una cu tine, foc al vietii şi Una cu Mintea.
  Când ti-ai eliberat sufletul din robie, să stii ca pentru tine nu mai exista intuneric.
  Prin spatiu vei putea cauta înţelepciune descatusat de trup.
  Liber zboara în lumina diminetii,
  Sufletule, spre taramurile Luminii. Misca-te în Ordine,
  În Armonie, eliberat vei fi impreuna cu Copii Luminii.
  Cauta şi cunoaste, Cheia mea spre Înţelepciune.
  Astfel, omule, vei fi liber cu siguranta.

 • TABLITA 5


  Locuitorul din Unal

  Ades visez la ingropata Atlantida, pierduta în epoci ce-au disparut în noapte.
  Eon după eon ai fiintat în frumusete, lumina stralucind în intunericul noptii.
  Atotputernic, domnind peste cei nascuti pe pamint,
  Stapan al Pământului în vremea Atlantidei.
  Rege al natiilor, stapan al înţelepciunii,
  LUMINA deasupra orasului SUNTAL,
  Pastrator al caii,
  Traia în TEMPLUL sau,
  MAESTRUL din UNAL,
  LUMINA a Pământului în zilele Atlantidei.
  Maestru venit dîntr-un ciclu de dincolo de noi,
  Traind în corpuri ca şi printre oameni.
  Nenascut pe Pământ,
  EL, venit de dincolo de noi,
  SOARE a unui ciclu, mai presus de oameni.
  Sa stii, omule, ca Maestrul HORLET,
  Nu a fost niciodata una cu copii oamenilor.
  În vremuri de demult când Atlantida s-a aratat ca o putere
  A aparut cineva cu Cheia Înţelepciunii,
  Aratand tuturor calea spre LUMINA.
  Aratatu-le-a tuturor oamenilor calea spre desavarsire,
  Calea Luminii ce curge printre oameni.
  Stapanind intunericul, conducand Sufletul-Omului,
  Spre înaltimi ce erau Una cu Lumina.
  Imparti el Regatele în parti.
  Zece erau la numar, conduse de copii oamenilor.
  Într-unul construi un TEMPLU,
  Dar construit nu de copii oamenilor.
  Din ETER a chemat substanta, modelata şi cu forma data de puterea lui YTOLAN
  in formele pe care EL le-a construit cu mintea Lui.
  Kilometru după kilometru subtanta a acoperit insula,
  spatiu după spatiu a crescut în putere.
  Neagra, şi totusi nu, dar intunecata ca şi spatiul-timp,
  adanc în interiorul ei ESENTA LUMINII.
  Cu repeziciune aparu Templul
  modelat şi cu forma data de CUVANTUL LOCUITORULUI,
  chemat să se formeze din ceea ce n-are forma.
  Construi apoi EL, în interior, camere marete,
  le umplu cu forme chemate din ETER,
  si cu înţelepciune facuta să apara din mintea Lui.
  Fara forma era EL în TEMPLUL sau,
  si în acelasi timp era format în imaginea oamenilor.
  Traind printre ei şi totusi nefiind de-al lor, ciudat şi foarte diferit
  era EL de copii oamenilor.
  Alese apoi dintre oameni TREI care să fie poarta spre el.
  Ii alese pe cei TREI dintre cei MAI MARI ca să devina legatura lui cu Atlantida.
  Mesageri care sa-i duca sfatul regilor copiilor oamenilor.
  A ales şi pe altii şi I-a invatat despre înţelepciune;
  ca invatatori să fie ei pentru copii oamenilor.
  Apoi i-a asezat pe insula UNDAL pentru a fi
  invatatori ai Luminii pentru oameni.
  Fiecare din cei astfel alesi, a trebuit să fie invatat între cinci şi zece ani.
  Doar astfel putea să inteleaga cum să aduca LUMINA copiilor oamenilor.
  Astfel aparu Templul, locul unde statea Invatatorul oamenilor.
  Eu, THOTH, am cautat dintotdeauna înţelepciunea,
  În intuneric şi în Lumina.
  Inca din tinerete am mers pe cale, cautand să capat şi mai multa invatatura.
  Dupa multe straduinte, unul din cei TREI, mi-a adus LUMINA.
  Mi-a facut cunoscute poruncile LOCUITORULUI, m-a adus din intuneric la LUMINA.
  m-a dus în fata LOCUITORULUI, în Templu, în fata marelui FOC.
  Acolo, pe maretul tron, L-am vazut,
  pe LOCUITOR, invesmantat în LUMINA
  si stralucind ca focul.
  Am ingenuncheat în fata maretei înţelepciuni,
  simtind LUMINA curgand în valuri prin corpul meu.
  Auzit-am apoi vocea LOCUITORULUI:
  “Intuneric, vino spre Lumina.
  De mult tot cauti calea spre LUMINA.
  Fiecare suflet de pe pământ care îşi slabeste lanturile,
  va fi curand eliberat din robia noptii.
  Adanc din intuneric te-ai ridicat, şi te-ai apropiat mai mult de Lumina telului tau.
  Aici vei locui ca şi copil al meu, pastrator al înţelepciunii,
  unealta a LUMINII de departe.
  Aparator al înţelepciunii în epocile intunericului,
  ce curand se vor abate asupra copiilor oamenilor.
  Locuieste aici şi soarbe din toata înţelepciunea.
  Secrete şi mistere ti se vor dezvălui.”
  Raspunsu-i-am apoi MAESTRULUI CICLURILOR, zicand:
  “Lumina ce te scobori asupra oamenilor,
  da-mi din înţelepciunea ta
  ca să pot fi invatator de oameni.
  Da-mi din LUMINA ta ca să ma pot elibera.”
  Imi vorbi apoi, din nou, MAESTRUL:
  “Epoca după epoca vei trai prin
  înţelepciunea ta, da, când peste Atlantida
  se vor rostogoli valurile oceanului,
  vei avea Lumina, desi ascunsă în intuneric,
  pregatita să apara oricand o vei chema.
  Mergi acum şi invata şi mai mult din înţelepciune.
  Dezvolta-te în LUMINA către TOTUL infinitului.”
  Mult timp locuit-am în templul
  LOCUITORULUI până când în sfarsit m-am contopit cu LUMINA.
  Urmat-am apoi calea spre planurile stelare, urmat-am apoi calea LUMINII.
  Am urmat calea ce ducea adanc în inima Pământului,
  invatand deopotriva secretele de deasupra şi de dedesubt;
  invatand calea spre SALILE DIN AMENTI;
  invatand despre LEGEA ce tine lumea în echilibru.
  Înţelepciunea mea purtatu-m-a spre camerele ascunse ale Pământului,
  adanc sub scoarta Pământului, pe calea ascunsă de epoci copiilor oamenilor.
  Mi s-a revelat chiar şi mai multa înţelepciune inainte de a capata o noua invatatura:
  aflat-am ca orice e parte a unui TOT, maret şi totusi mai maret
  decat tot ceea ce cunoastem.
  Cautat-am centrul Infinitului de-a lungul epocilor.
  Pe masura ce inaintam, din ce în ce mai multe secrete aflam.
  Acum, privind în urma prin epocile trecute, stiu ca înţelepciunea nu cunoaste limite,
  ca ea creste odata cu epocile, ca e Una cu cea a Infinitului.
  Lumina era în vechea Atlantida.
  Si totusi şi intunericul se ascundea acolo.
  Din Lumina în intuneric au cazut, cei care se ridicasera dintre oameni.
  Orgoliosi devenisera din cauza a ceea ce stiau,
  Mandri erau de locul lor între oameni.
  Adanc au cercetat în ce le era interzis,
  Si au deschis poarta ce ducea dedesubt.
  Cautat-au să obtina şi mai multa cunoastere dar
  Si să o aduca la suprafata.
  Cel ce coboara dedesubt trebuie să fie echilibrat,
  Altfel va fi limitat de lipsa luminii.
  Deschis-au ei apoi,
  Prin cunoasterea lor,
  Cai interzise omului.
  Dar, în Templul Sau, cel ce vede tot, LOCUITORUL,
  sade în AGWANTI, în timp ce prin Atlantida, sufletul lui hoinareste liber.
  I-a vazut pe atlanţi, cu magia lor,
  Deschizand poarta ce urma să aduca pe Pământ mare necaz.
  Cu repeziciune se-ntoarse sufletul sau atunci în corpul sau.
  Din al sau AGWANTI se ridica
  Si îşi chema cei TREI preaputernici mesageri.
  Dadu porunci ce zguduira lumea.
  Adanc sub scoarta Pământului, spre Sălile din Amenti,
  Repede cobori LOCUITORUL.
  Chema apoi fortele stapanite de cei Sapte Maeştri;
  Schimba echilibrul Pământului.
  Adanc scufunda Atlantida sub valurile-ntunecate.
  Sfarama poarta ce fusese deschisa;
  Distruse intrarea ce ducea dedesubt.
  Toate insulele fura distruse cu exceptia insulei UNAL,
  Si o parte a insulei fiilor LOCUITORULUI.
  Pe acestia ii pastra ca să fie invatatori,
  Lumini pe calea celor ce vor veni
  Lumini pentru copii mai mici ai oamenilor.
  Ma chema apoi pe mine, THOTH, în fata lui,
  Si-mi dadu porunci pentru ce trebuia să fac, zicandu-mi:
  “Tu THOTH, ia-ti toata înţelepciunea.
  Toate cunoştinţele, toata magia ta.
  Mergi şi fii invatator de oameni.
  Mergi şi pastreaza cunoştinţele
  Până când, cu timpul, LUMINA va spori în oameni.
  LUMINA fi-vei de-a lungul epocilor,
  Ascunsă dar de gasit pentru cei luminati.
  Peste tot Pământul, iti dam putere,
  Te eliberam s-o oferi sau s-o iei.
  Aduna-i acum pe fii Atlantidei.
  Ia-i şi fugiti la oamenii din pesteri.
  Zburati spre taramul Copiilor lui KHEM.”
  Adunatu-i-am apoi pe fii Atlantidei.
  În nava am adus toate documentele mele,
  Cele ale scufundatei Atlantide.
  Adunatu-mi-am toate fortele,
  Unelte multe ale magiei atotputernice.
  Ridicatu-ne-am apoi pe aripile diminetii.
  Deasupra Templului ne-am ridicat
  Lasand în urma pe cei Trei şi pe LOCUITOR,
  Ce sedeau în SALILE de sub Templu,
  Inchizand calea spre Maeştrii Ciclurilor.
  Cu toate acestea, celui care are cunoastere,
  Deschisa ii va fi calea spre AMENTI.
  Cu repeziciune zburat-am noi pe aripile diminetii,
  Spre taramul copiilor lui KHEM.
  Acolo, prin puterea mea,
  I-am cucerit şi i-am condus.
  Ridicat-am spre LUMINA, pe copii lui KHEM.
  Adanc sub stanci mi-am ingropat nava, asteptand vremea când omul va fi liber.
  Deasupra navei, am ridicat un semn sub forma unui leu cu cap de om.
  Acolo sub acel chip se odihneste nava mea,
  Spre a fi scoasa când nevoia o va cere.
  Afla, omule, ca departe, în viitor, invadatori vor veni din adancul spatiului.
  Atunci să va treziti voi, cei ce aveti înţelepciune.
  Scoateti nava mea şi invingeti-i cu usurinta.
  Adanc ingropat sub acel chip se afla secretul meu.
  Cautati şi descoperiti în piramida pe care am construit-o.
  Fiecare e pentru ceilalti cheia de bolta;
  Fiecare e poarta ce duce spre VIATA.
  Urmeaza CHEIA pe care am lasat-o în urma mea.
  Cauta iar poarta spre VIATA iti va apartine.
  Cauta în piramida mea, adanc în coridorul ce se termina într-un perete.
  Foloseste CHEIA celor SAPTE, şi deschide calea.
  Acum tie ti-am incredintat înţelepciunea mea.
  Acum tie ti-am incredintat calea mea.
  Urmeaza calea.
  Afla tu secretele mele.
  Caci tie ti-am aratat drumul.

 • TABLIŢA 6

  Cheia Magiei

  Asculta, omule, la înţelepciunea magiei,
  Ia aminte la uitata invatatura a puterilor.
  Acum mult timp, pe vremea primului om,
  O lupta a început între intuneric şi lumina.
  Atunci, oamenii, ca şi acum,
  Aveau în ei deopotriva lumina şi intuneric;
  În timp ce în unii, intunericul iadului domnea,
  Altora lumina le umplea sufletul.
  Da, o lupta dusa în vremuri de demult,
  Eterna batalie dintre intuneric şi lumina.
  Cu violenta purtata de-a lungul epocilor,
  Folosind forte ciudate, necunoscute omului.
  Initiati au fost invaluiti în intuneric,
  Luptand intotdeauna impotriva luminii;
  Dar sunt şi altii care, plini de lumina,
  Au infrant intotdeauna intunericul noptii.
  Oriunde te-ai afla în epoci şi planuri,
  Cu siguranta vei afla de lupta cu noaptea.
  Cu multe epoci în urma, SORII Diminetii
  Au coborat şi au descoperit lumea acoperita de noapte.
  Acolo, în trecut, a început lupta, eterna lupta dintre Intuneric şi Lumina.
  Multi erau atunci cuprinsi atât de mult de intuneric
  Incat abia mai licarea în ei lumina prin noapte.
  Uneii dintre ei erau maestri ai intunericului, ce cautau
  Sa umple tot cu intunericul lor:
  Cautatu să ii atraga şi pe altii în noaptea lor.
  Cu violenta se impotriveau maestrilor luminii:
  Luptau cu indarjire din intunericul noptii
  Cautand să stranga şi mai mult catusele,
  Lanturile ce-i legau pe oameni de intunericul noptii.
  Se foloseau intotdeauna de magia intunericului,
  Adusa de forta intunericului.
  Magie ce invaluia sufletul omului în intuneric.
  Uniti şi ascultand porunca, FRATII INTUNERICULUI,
  De-a lungul epocilor, opusi copiilor oamenilor.
  Umbland intotdeauna în secret, pe ascuns,
  Cunoscuti şi totusi nedescoperiti de copii omului.
  Dintotdeauna, au mers şi au lucrat în intuneric,
  Ascunzandu-se de lumina în bezna noptii.
  În tacere şi în secret îşi foloseau puterea,
  Inrobind şi legand sufletele oamenilor.
  Nevazuti veneau şi tot aşa plecau.
  Omul, în ignoranta lui, II cheama de dedesubt.
  Intunecata e calea pe care merg FRATII INTUNERICULUI,
  Neagra precum intunericul nu precum noaptea,
  Calatorind pe Pământ vin în visele oamenilor.
  Au capatat putere din intunericul ce-i inconjoara
  Sa cheme alti locuitori din afara planului lor,
  Prin modalitati ce sunt ascunse omului.
  FRATII INTUNERICULUI ajung până în mintea omului.
  În jur ei îşi tes valul noptii lor.
  Astfel, atât cat vietuieste,
  Acel suflet traieste inlantuit,
  Legat de catusele VALULUI noptii.
  Puternici sunt în cunoasterea interzisa
  Interzisa deoarece e una cu noaptea.
  Asculta, batrane, şi ia aminte la avertismentul meu:
  Elibereaza-te de robia noptii.
  Nu-ti ceda sufletul FRATILOR INTUNERICULUI.
  Indreapta-ti fata intotdeauna spre Lumina.
  Nu stii, omule, ca durerea ta,
  Se datoreaza doar Valului noptii.
  Da, omule, ia aminte la avertismentul meu:
  Priveste intotdeauna inspre sus,
  Intoarceti sufletul spre LUMINA.
  FRATII INTUNERICULUI îşi cauta fratii
  Cei care au mers pe calea LUMINII.
  Caci stiu prea bine ca cei ce-au calatorit
  Departe spre Soare pasind pe calea LUMINII
  Au şi mai mare putere
  Sa aduca intunericul asupra copiilor LUMINII.
  Asculta, omule, pe cel ce vine la tine.
  Dar cantareste cu grija dacă vorbele lui sunt din LUMINA.
  Caci multi sunt cei ce merg în LUMINA INTUNECATA
  Si care nu sunt totusi copiii LUMINII.
  E usor să le urmezi calea,
  Usor să urmezi calea pe care te conduc ei.
  Dar asculta, omule, avertismentul meu:
  Lumina vine doar la cel ce cauta.
  Dificila e calea ce duce la INTELEPCIUNE,
  Dificila e calea ce duce spre LUMINA.
  Piedici multe vei gasi în calea ta
  Si multi munti de catarat spre LUMINA.
  Sa stii, omule, ca cel ce va razbi, se va elibera de calea Luminii.
  Caci trebuie să stii, omule, ca în cele din urma lumina trebuie să razbata
  Iar intunericul şi noaptea să fie izgonite de Lumina.
  Asculta, omule, şi ia aminte la aceasta înţelepciune;
  Ca şi intunericul, la fel e şi LUMINA.
  Când intunericul va fi izgonit iar toate Valurile vor fi rupte,
  Din intuneric va straluci LUMINA.
  Asa cum printre oameni exista FRATII INTUNERICULUI
  Tot aşa exista şi FRATII LUMINII.
  Opusi FRATILOR INTUNERICULUI,
  Cautand să elibereze oamenii din noapte.
  Puteri au ei, preaputernici.
  Cunosc LEGEA iar planetele li se supun.
  Intotdeauna lucreaza în armonie şi ordine,
  Eliberand sufletul omului din robia noptii.
  Secreti şi ascunsi, umbla şi ei.
  Necunoscuti sunt copiilor oamenilor.
  Au luptat dintotdeauna cu FRATII INTUNECATI,
  Au invins şi inving şi timpul fara sfarsit.
  LUMINA va fi intotdeauna stapana,
  Gonind intunericul noptii.
  Omule, asculta ce-ti spun:
  Copii Luminii vor fi intotdeauna alaturi de tine.
  Stapani ai puterii SOARELUI,
  Nevazuti dar paznici ai oamenilor.
  Deschisa tuturor e calea lor,
  Deschisa tie, cel ce vei pasi în LUMINA.
  Eliberati sunt EI din INTUNECATUL AMENTI,
  Eliberati din toate SALILE, unde VIATA domneste suprem.
  SORI sunt ei şi MAESTRI ai diminetii,
  Copii ai Luminii care stralucesc printre oameni.
  Seamana cu omenii dar nu sunt ca ei,
  Pentru ca în trecut nu au fost niciodata despartiti.
  Au fost UNUL în eterna UNICITATE,
  În tot spatiul de la începutul timpului.
  Au daruit omului secrete
  Care sa-l pazeasca şi sa-l protejeze de orice rau.
  Cel ce va dori să mearga pe calea maestrului,
  Trebuie să se elibereze din robia intunericului.
  Trebuie să cucereasca ceea ce nu are forma,
  Si să cucereasca iluzia fricii.
  Cunoscand trebuie să afle toate secretele
  Calatorind pe calea ce duce spre intuneric,
  Si cu toate acestea trebuie să aibe inaintea lui lumina telului sau.
  Mari piedici va intampina în drumul lui,
  Dar el să se indrepte cu hotarare spre LUMINA SOARELUI.
  Asculta, Omule, SOARELE este simbolul
  LUMINII ce straluceste la capatul drumului tau.
  Acum tie iti daruiesc secretele:
  Acum pentru a infrunta forta intunericului,
  Pentru a o infrunta şi a infrange teama de noapte.
  Doar stiind poti infrange,
  Doar stiind poti avea LUMINA.
  Acum iti transmit aceasta invatatura,
  Stiuta de MAESTRI,
  Stiinta ce infrange toate temerile de intuneric.
  Foloseste înţelepciunea pe care ti-am daruit-o.
  Si STAPAN al FRATILOR NOPTII vei fi.
  Când vei simti ceva,
  Ce te atrage mai aproape de poarta mai intunecata,
  Priveste-ti sufletul şi afla dacă ceea ce simti vine din interiorul tau.
  Dacă vei descoperi intunericul în propriile-ti ganduri,
  Izgoneste-le cat mai departe de mintea ta.
  Trimite-ti prin corp un val de vibratie,
  Neregulata la început şi regulata apoi,
  Până când te vei elibera.
  Porneste VALUL DE FORTA în CENTRUL CREIERULUI tau.
  Directioneaza-l sub forma de unde din cap spre picioare.
  Dar dacă vei descoperi ca sufletul tau nu e intunecat,
  Asigura-te ca o forta e indreptata spre tine.
  Doar prin cunoastere poti razbate.
  Doar prin înţelepciune poti spera să te eliberezi.
  Cunoasterea aduce înţelepciune iar înţelepciunea, putere.
  Desavarseste-te şi vei avea putere asupra tuturor lucrurilor.
  Cauta mai intai un loc legat de intuneric.
  Deseneaza un cerc în jurul tau.
  Stai în picioare, drept, în mijlocul cercului.
  Foloseste aceasta formula şi vei fi liber.
  Ridica-ti mainile spre spatiul intunecat de deasupra ta.
  Inchide ochii şi aduna LUMINA.
  Cheama SPIRITUL LUMINII prin Spatiu-Timp
  Folosind aceste cuvinte şi vei fi liber:
  “Umple-mi corpul, SPIRIT AL VIETII,
  umple-mi corpul cu SPIRITUL LUMINII.
  Vino din FLOAREA
  Ce straluce în intuneric.
  Vino din SALILE unde domnesc cei SAPTE MAESTRI.
  Pe nume le spun, eu, CELOR SAPTE:
  TREI, PATRU, CINCI,
  Si SASE, SAPTE, OPT – Noua.
  Pe nume ii chem să ma ajute,
  Sa ma elibereze şi să ma salveze din intunericul noptii:
  UNTANAS, QUERTAS, CHIETAL,
  Si GOYANA, HUERTAL, SEMVETA – ARDAL.
  Pe nume ii implor,
  Sa ma elibereze din intuneric
  Si să ma umple cu LUMINA.”
  Sa stii, omule, ca după ce vei face asta,
  Vei fi eliberat din catusele ce te leaga,
  De fratii noptii.
  Nu intelegi ca numele lor au puterea să elibereze prin vibratie lanturile ce te leaga?
  Foloseste-le la nevoie să te eliberezi pe tine şi pe fratele tau
  Astfel ca şi el să iasa din intuneric.
  Tu, omule, esti ajutorul fratelui tau.
  Nu-l lasa în robia intunericului.
  Tie iti daruiesc acum magia mea.
  Ia-o şi mergi pe calea LUMINII.
  LUMINA tie, VIATA tie,
  Fie ca SOARE să fii în ciclurile ce urmeaza.

 • TABLIŢA 7

  Cei Sapte Maeştri

  Ia aminte omule şi asculta-mi Vocea.
  Deschide-ti mintea-spatiu şi soarbe din înţelepciunea mea.
  Intunecata e calea VIETII pe care pasesti.
  Multe sunt capcanele care iti apar în cale.
  Cauta intotdeauna să capeti şi mai multa înţelepciune.
  Gaseste-o iar ea iti va lumina drumul.
  Omule, deschide-ti SUFLETUL COSMOSULUI,
  Si lasa-l să curga prin tine, una cu SUFLETUL tau.
  LUMINA este vesnica iar intunericul este efemer.
  Cauta de-a pururi, omule, LUMINA.
  De fiecare data când Lumina iti va umple fiinta
  Intunericul va disparea curand din tine.
  Deschide-ti-va sufletele FRATILOR LUMINII.
  Dati-le voie să între şi să va umple cu LUMINA.
  Ridicati-va ochii spre LUMINA cosmosului.
  Indreptati-va intotdeauna fata spre tel.
  Doar capatand lumina intregii înţelepciuni,
  Veti deveni una cu telul Infinitului.
  Cautati intotdeauna Unicitatea eterna.
  Cautati intotdeauna Lumina din Unu.
  Asculta-mi Vocea, omule
  Cantand cantecul Luminii şi al Vietii
  În orice spatiul, Lumina este predominanta,
  Inconjurandu-i pe toti cu flamuri de foc.
  Cautand intotdeauna în valul intunericului
  Undeva vei gasi cu siguranta Lumina.
  Ascunsă şi ingropata, ratacita de cunoasterea omului,
  Adanc în finit exista Infinitul.
  Pierduta, dar prezenta, curgand prin orice,
  Vietuind în TOT este CREIERUL INFINIT.
  În toate spatiile, exista doar o SINGURA intelepcine.
  Fara indoiala este UNA din UNUL.
  Tot ceea ce exista apare din LUMINA, iar LUMINA apare din TOT.
  Toata creatia se sprijina pe ORDINE:
  LEGEA guverneaza spatiul unde exista INFINITUL.
  Din echilibru provin marile cicluri,
  Deplasandu-se în armonie spre sfarsitul Infinitului.
  Sa stii, omule, ca departe în spatiu-timp,
  Insusi INFINITUL se va transforma.
  Ia aminte şi asculta Vocea Înţelepciunii:
  Afla ca TOTUL se creaza din TOT în permanenta.
  Afla ca prin timp poti urma înţelepciunea
  Si să descoperi şi mai multa lumina în calea ta.
  Da, vei descoperi ca necautand telul tau te va ocoli din zi în zi.
  Cu mult timp în urma, în SALILE DIN AMENTI
  Eu, Thoth, am stat în fata Maeştrilor ciclurilor.
  Preaputernici, atât ca forta cat şi ca înţelepciune nedezvăluita.
  Condus de Locuitor, I-am vazut pentru prima data.
  Mai apoi insa eliberat fiind, puteam să intru în conclavul lor când doream.
  Ades am mers pe calea intunecoasa spre SALA unde LUMINA straluce de-a pururi.
  Am aflat despre Maeştrii ciclurilor, ce aduceau înţelepciune din ciclurile trecute.
  În acel ciclu EI se manifestau ca ghizi ai oamenilor către cunoasterea TOTULUI.
  Sapte sunt la numar, atotputernici, transmitand prin mine aceste cuvinte oamenilor.
  Epoci la rand, am stat în fata lor ascultandu-le cuvintele ce nu rasunau.
  Odata mi-au spus:
  Omule, vrei să capeti înţelepciune?
  Cauta în inima flacarii.
  Vrei să capeti cunoştinţe despre putere?
  Cauta în inima flacarii.
  Vrei să fii una cu inima flacarii?
  Cauta atunci în propria-ti flacara ascunsă în interiorul tau.
   
  De multe ori vorbitu-mi-au,
  Impartasindu-mi înţelepciunea nu a acestei lumi;
  Aratandu-mi noi cai spre lumina;
  Impartasindu-mi înţelepciunea adusa de deasupra.
  Oferindu-mi cunoastere,
  Invatandu-ma despre LEGE, despre ordinea TOTULUI.
  Vorbitu-mi-au din nou, cei SAPTE, SPUNAND:
  “De dincolo de timp venim, omule,
  Calatorit-am de dincolo de SPATIU-TIMP,
  Da, din locul unde se termina Infinitul.
  Când tu şi fratii tai erati fara de forma,
  Noi aveam deja forma din ordinea TOTULUI.
  Nu suntem precum oamenii,
  Desi odata fost-am oameni şi noi.
  Din Marele Vid ne-am nascut
  În conformitate cu LEGEA.
  Caci trebuie să stii ca ceea ce e format
  Cu adevărat, nu are forma, decat în ochii tai.
  Iar apoi imi vorbira din nou cei SAPTE, zicand:
  Copil al LUMINII, THOTH, esti liber, să calatoresti pe calea luminoasa
  Până când TOATE vor deveni UNU.”
  Ne-am nascut în ordinea noastra:
  TREI, PATRU, CINCI, SASE, SAPTE, OPT – NOUA.
  Afla ca acestea sunt numerele ciclurilor din care em coborat către oameni.
  Fiecare avem aici o datorie de implinit;
  Fiecare avem aici o forta de controlat.
  Cu toate acestea suntem UNA cu SUFLETUL ciclului nostru.
  Totusi şi NOI cautam un tel.
  Dincolo de intelegerea omului, Infinitul se intinde în ceva mai maret decat TOTUL.
  Acolo, într-un timp care nu e totusi timp, cu TOTI vom deveni UNUL
  Cu ceva mai maret decat TOTUL.
  Timpul şi spatiul se misca în cercuri.
  Cunoaste-le legea şi vei fi şi tu liber.
  Da, liber fi-vei să treci prin cicluri—
  Sa treci de cei e pazesc usa.
  Apoi imi vorbi al NOUALEA spunand:
  Eon după eon am existat, necunoscand VIATA şi negustand din moarte.
  Caci afla, omule, ca departe în viitor, Viata şi moartea se vor contopi cu TOTUL.
  Fiecare atât de perfect echilibrand pe celalalt
  Niciunul neexistand în Unicitatea TOTULUI.
  În oamenii acestui ciclu, forta vietii este raspandita,
  Dar viata în dezvoltarea ei devine una cu TOTUL.
  Aici, ma manifest în acest ciclu al vostru,
  Dar în acelasi timp sunt şi în viitorul timpului vostru.
  Pentru mine timpul nu exista, caci în lumea mea timpul nu exista,
  Caci fara forma suntem NOI.
  Viata nu avem NOI dar totusi existam, mai deplin, mai maret şi mai liberi decat tine.
  Omul e ca o flacara legata de un munte,
  Dar NOI vom fi intotdeauna liberi în ciclul nostru.
  Afla, omule, ca pe masura ce vei inainta în ciclul ce ti se intinde inainte-ti
  Viata insati va trece în intuneric şi doar esenta Sufletului va ramane.
  Apoi imi vorbi Maestrul OPT, zicand:
  Tot ce cunosti nu e decat o parte din putin.
  Inca nu ai ajuns la Maretie.
  Departe în spatiu unde LUMINA domneste
  Venit-am şi eu în LUMINA.
  Forma capatat-am dar totusi nu ca tine.
  Un corp de Lumina era forma mea fara de forma.
  Nu cunosc VIATA şi nici MOARTEA, dar sunt tousi Maestru a tot ce exista.
  Cauta să gasesti calea printre piedici.
  Calatoreste pe drumul ce duce spre LUMINA.
  Imi vorbi din nou NOUA, zicand:
  Cauta să gasesti calea spre infinit.
  Nu e imposibil sa-ti dezvolti o conştiinţa superioara.
  Caci atunci când DOI va deveni UNUL Iar UNUL se va transforma în TOT,
  Atunci vei sti ca bariera s-a ridicat, şi ca te-ai eliberat de cale.
  Dezvolta-te de la forma la fara de forma.
  Si liber vei putea fi de cale.
  Astfel, de-a lungul secolelor ascultat-am, invatand calea spre TOT.
  Acum imi indrept gandurile spre TOT CE EXISTA.
  Asculta şi auzi când te cheama.
  LUMINA, atottriumfatoare, Una cu TOTUL şi TOTUL cu UNUL,
  Curgi spre mine prin canal.
  Intra în mine ca să ma pot elibera.
  Contopste-ma cu TOTUL, stralucind din intunecimea noptii.
  Elibereaza-ma de tot spatiu-timp, elibereaza-ma de Valul noptii.
  Eu, copilul LUMINII, poruncesc: eliberat din intuneric să fiu.
   
  Fara de forma sunt pentru Sufletul-Lumina, fara forma dar stralucind totusi luminos.
  Stiu ca lanturiel intunericului trebuie să fie sfaramate şi să cada în fata luminii.
  Acum înţelepciune iti ofer.
  Liber poti fi, omule, traind în lumina şi în stralucire.
  Nu-ti intoarce fata de la Lumina.
  Sufletul tau locuieste pe taramuri luminoase.
  Esti copilul Luminii.
  Indreapta-ti gandurile spre interior nu spre exterior.
  Gaseste-ti Sufletul-Lumina din interiorul tau.
  Afla ca tu esti MAESTRUL.
  Totul vine din interior.
  Indreapta-te spre taramurile luminii.
  Indreapta-ti gandul spre Lumina.
  Afla ca esti una cu Cosmosul, o flacara şi un Copil al Luminii.
  Acum insa te previn:
  Nu-ti lasa gandul să se indeparteze.
  Sa stii ca lumina curge de-a pururi prin corpul tau.
  Nu te indrepta spe FRATII INTUNECATI ce vin de la FRATII INTUNERICULUI.
  Tine mereu ochii larg deschisi, şi sufletul în acord cu Lumina.
  Preia aceasta înţelepciune şi apleaca-te asupra ei cu atentie.
  Asculta-mi Vocea şi conformeaza-te.
  Urmeaza calea spre lumina, şi vei deveni UNA cu calea.

 • TABLIŢA 8

  Cheia Secretului

  Tie, omule, ti-am oferit invatatura mea.
  Tie ti-am oferit Lumina.
  Asculta şi primeste-mi înţelepciunea
  Adusa din spatiu, din planuri de dincoace şi de dincolo.
  Om nu sunt caci m-am eliberat de dimensiuni şi planuri.
  În fiecare din acestea am alta corp.
  În fiecare, imi schimb forma.
  Acum stiu ca ce e fara forma e tot ce e din forma.
  Mareata e înţelepciunea celor Sapte.
  Atotputernici sunt EI,
  Se manifesta prin puterea lor,
  Plini de forta de dincolo de timp şi spatiu.
  Asculta aceste cuvinte intelepte.
  Asculta-le şi transforma-le în ale tale.
  Descopera în ele ce e fara forma.
  Misterul nu e decat invatatura ascunsă.
  Cunoaste-o şi te vei desavarsi.
  Gaseste înţelepciunea adanc ingropata
  Si devino stapanul intunericului şi al Luminii.
  Profunde sunt tainele ce te inconjoara,
  Ascunse sunt secretele Celor Batrani.
  Cauta printre CHEILE INTELEPCIUNII mele.
  Vei gasi cu siguranta calea.
  Poarta spre putere e tainica, dar cel care se desavarsesete o va primi.
  Priveste spre LUMINA! Frate al meu.
  Fii deschis şi vei primi.
  Grabeste pasul prin valea intunericului.
  Triumfa asupra locuitorului noptii.
  Indreapta-ti mereu ochii spre PLANUL LUMINII, şi vei deveni UNA cu LUMINA.
  Omul e în proces de transformare spre forme care nu sunt din aceasta lume.
  Se dezvolta către timpul fara de forma, un plan din ciclul superior.
  Afla ca trebuie să devii fara de forma inainte de a deveni LUMINA.
  Asculta, omule, vocea mea, care iti povesteste despre caile Luminii,
  Aratandu-ti calea spre desavarsire când te vei contopi cu Lumina.
  Cauta tainele din centrul Pământului.
  Invata LEGEA care exista, care tine stelele în echilibru
  Prin forta cetii primordiale.
  Cauta flacara VIETII PAMANTULUI.
  Scalda-te în flacara ei.
  Urmeaza calea până când şi tu vei deveni o flacara.
  Spune cuvinte fara să le rostesti celor care locuiesc dedesubt.
  Intra în templul luminat în albastru şi scalda-te în focul vietii.
  Afla, omule, ca esti o fiinta complexa, De pământ şi foc.
  Permite-i flacarii tale să straluce cu putere.
  Fii doar foc.
  Înţelepciune e ascunsă în intuneric.
  Când vei fi luminat de flacara Sufletului,
  Descopera înţelepciunea şi fii NASCUT DIN LUMINA,
  Un Soare al Luminii fara forma.
  Cauta şi mai multa înţelepciune.
  Gaseste-o în inima flacarii.
  Descopera asta doar prin truda iar Lumina se va revarsa în creierul tau.
  Asculta-mi vocea şi conformeaza-te.
  Rupe Valurile intunericului.
  Straluce ca o LUMINA pe CALE.
  Povestesc despre Stravechea Atlantida,
  Povestesc despre zilele Regatului Umbrelor,
  Povestesc despre venirea Copiilor umbrelor.
  De foarte departe au fost ei chemati de către înţelepciunea pământenilor,
  Chemati cu scopul de a castiga mare putere.
  Înainte ca Atlantida să existe,
  Erau oameni care explorau intunericul,
  Folosind magia neagra pentru a chema fiinte din lumea de sub noi.
  Au sosit astfel ele în acest ciclu.
  Fara nici o alta vibratie, existand nevazute de către copii pământenilor.
  Puteau exista în forma doar prin sange.
  Si puteau trai în lume doar prin om.
  În epocile trecute au fost cucerite de către Maeştri,
  Si conduse dedesubt în locul de unde venisera.
  Dar câteva au reusit să ramana, ascunse în spatii şi planuri necunoscute omului.
  Au locuit în Atlantida ca umbre, aparand din când în când printre oameni.
  Când sange se oferea veneau să locuiasca printre oameni.
  Sub forma de oameni au aparut printre noi, dar doar la infatisare erau oameni.
  Cap de sarpe aveau de fapt dar oamenii ii vedeau la fel ca pe oameni.
  S-au insinuat în Consilii, luand forme asemanatoare oamenilor.
  Omorand prin puterea lor Stapanii regatelor,
  Preluandu-le infatisarea şi domnind peste oameni.
  Doar prin magie pueau fi descoperiti.
  Doar prin sunet li se putea vedea fata.
  Cautat-au ei din Regatul umbrelor
  Sa distruga omul şi să domneasca în locul lui.
  Dar, afla omule, ca Maeştrii erau atotputernici în magie,
  În stare să ridice Valul de pe chipul sarpelui, în stare sa-l trimita la locul lui.
  Venit-au la om şi invatatu-l-au secretul, CUVANTUL pe care doar un om il poate pronunta.
  Repede apoi au ridicat Valul de pe fata sarpelui şi l-au alungat dintre oameni.
  Totusi, ai grija, sarpele traieste încă într-un loc care se deschide uneori spre lume.
  Nevazuti merg printre noi în locuri unde ritualurile au fost rostite.
  Pe masura ce timpul se scurge, din nou vor lua infatisarea omului.
  Chemati pot fi ei de maestrul care stie albul şi negrul,
  Doar maestrul alb insa ii poate controla
  Si lega cat sunt sub forma de om.
  Nu cauta regatul umbrelor, caci raul va aparea cu siguranta.
  Caci doar maestrul luminii va trumfa asupra umbrei fricii.
  Afla, fratele meu, ca tema e un mare obstacol.
  Fii maestru al luminii intru toate, şi umbra va disparea.
  Asculta şi ia aminte la înţelepciunea mea, glasul LUMINII e limpede.
  Nu cauta valea umbrei, iar LUMINA va aparea de la sine.
  Asculta, omule, înţelepciunea mea profunda.
  Iti vorbesc de invataturi ascunse omului.
  Departe fost-am în calatoria mea prin spatiu-timp,
  Până la capatul spatiului acestui ciclu.
  Da, am aruncat o privire la PAZITORII Barierei,
  Care il asteptau pe cel ce urma să treaca de ei
  În acel spatiu unde timpul nu exista,
  Abia I-am simtit pe pazitorii ciclurilor.
  Ei se misca doar în unghiuri.
  Nu sunt eliberati de dimensiunile curbe.
  Ciudati şi inspaimantatori sunt PAZITORII Barierei.
  Urmaresc conştiinţa până la marginile spatiului.
  Sa nu crezi ca vei scapa intrand în corp,
  Caci ei urmaresc cu repeziciune Sufletul în unghiuri.
  Doar cercul iti va oferi protectie, te va salva din ghearele
  LOCUITORILOR în UNGHIURI.
  Odata, într-un timp apus, m-am apropiat de mareata Bariera,
  Si am vazut pe tarmurile unde timpul nu exista,
  Formele fara de forma ale PAZITORILOR barierei.
  Ascunsi dincolo de timp i-am descoperit;
  Iar EI, simtindu-ma de la distanta, s-au ridicat, au scos un sunet ca de clopot
  care a putut fi auzit din ciclu în ciclu şi s-au deplasat prin spatiu către sufletul meu.
  Fugit-am atunci repede din calea lor, inapoi de la capatul de neimaginat al timpului.
  Dar ei m-au urmarit continuu, miscandu-se în unghiuri ciudate necunoscute omului.
  Pe tarmurile gri al capatului TIMPULUI-SPATIU am gasit PAZITORII Barierei,
  Atacand Sufletul care incearca să treaca dincolo de timp.
  Am fugit în cercuri inapoi în corp.
  Am fugit dar cu repeziciune m-au urmarit şi ei.
  Devoratorii m-au urmarit, cautand prin unghiuri sa-mi mistuie Sufletul.
  Afla, omule, ca Sufletul care provoaca Bariera poate fi inrobit
  De către PAZITORII de dincolo de timp, tinut în robie până când acest ciclu se incheie
  Si lasat în urma când conştiinţa pleaca.
  Intrat-am în corp.
  Am creat cercuri ce nu au unghiuri,
  Am creat forma care din forma mea a fost creata.
  mi-am transformat corpul într-un cerc
  iar urmaritorii s-au pierdut în cercurile timpului.
  Cu toate acestea, când ies din corp, trebuie să fiu prudent oricand
  Sa nu ma misc în unghiuri caci altfel sufletul meu poate să nu mai fie nicodata liber.
  Sa stii ca PAZITORII Barierei se misca doar în unghiuri
  Si niciodata pe curbele spatiului.
  Doar miscandu-te şi tu în curbe poti scapa de ei,
  Caci în unghiuri te vor putea urmari.
  Omule, ia aminte la ce-ti spun:
  Nu cauta să deschizi poarta ce da dincolo de timp.
  Putini sunt cei care au reusit să treaca de Bariera
  Catre LUMINA mai mare ce straluce dincolo.
  Caci trebuie să stii ca de-a pururi locuitorii
  Cauta astfel de Suflete pentru a le inrobi.
  Asculta şi ia aminte, omule:
  Cauta să te misti nu în unghiuri ci în curbe,
  Iar daca, în timp ce esti în afara corpului,
  Auzi un sunet ca un latrat de caine de vanatoare
  Rasunand clar, ca un clopot în fiinta ta, fugi inapoi în corp în cercuri.
  Dupa ce ai intrat în forma în care locuiesti, foloseste crucea şi cercul combinandu-le.
  Deschide gura şi foloseste-ti Vocea.
  Rosteste CUVANTUL şi vei fi eliberat.
  Doar cel care are LUMINA pe deplin poate spera să treaca de pazitorii caii.
  Iar apoi trebuie să se miste în curbe şi unghiuri ciudate
  Care sunt formate în directii necunoscute omului.
  Asculta şi ia aminte, omule:
  Nu incerca să treci de pazitorii caii.
  Mai degraba cauta sa-ti sporesti Lumina şi pregateste-te sa-ti continui drumul.
  LUMINA este telul tau suprem, fratele meu.
  Cauta şi gaseste de-a pururi Lumina pe calea ta.

 • TABLIŢA 9

  Cheia Libertatii Spatiului

  Asculta-mi vocea, omule,
  Ce te invata despre Înţelepciunea şi Lumina acestui ciclu;
  Ce te invata cum să alungi intunericul,
  Ce te invata cum să aduci Lumina în viata ta.
  Cauta, omule, să descoperi calea ce te duce spre VIATA eterna ca un SOARE.
  Iesi de sub valul intunericului.
  Cauta să devii o Lumina în lume.
  Fa din tine un vas pentru Lumina, o tinta pentru Soarele acestui spatiu.
  Ridica-ti ochii către Cosmos.
  Ridica-ti ochii spre Lumina.
  Rosteste cuvintele Locuitorului, cantul ce cheama Lumina.
  Canta cantecul libertatii.
  Canta cantecul Sufletului.
  Creaza înalta vibratie care te va face UNA cu Intregul.
  Fii una cu cosmosul.
  Contopeste-te cu Lumina.
  Fii un instrument al ordinii, o cale a LEGII pentru lume.
  Omule, LUMINA ta este marea LUMINA, care straluce prin umbra carnii.
  Trebuie să te eliberezi de intuneric inainte de a te contopi cu LUMINA.
  Umbrele intunericului te inconjoara.
  Viata curge ca un suvoi prin tine.
  Omule, trebuie să te ridici iar corpul tau va pleca departe
  Spre planurile care te inconjoara şi care sunt totusi Una cu tine.
  Priveste în jurul tau, omule.
  Vezi-ti propria lumina reflectata.
  Chiar şi în intunericul din jurul tau
  Lumina ta continua să curga prin val.
  Cauta de-a pururi înţelepciunea.
  Nu-i permite corpului tau să te tradeze.
  Stai în calea Luminii.
  Alunga intunericul cu stralucirea ta.
  Sa stii ca înţelepciunea e vesnica.
  Ea exista de când a început TOTUL, faurind armonie din
  Legea ce exista pe CALE.
   
  Asculta, omule, la invatatura înţelepciunii.
  Asculta vocea ce vorbeste despre timpul trecut.
  Iti voi dezvălui invataturi uitate, iti voi poveti despre înţelepciunea ascunsă în trecut,
  Pierduta în mijlocul intunericului din jurul meu.
  Sa stii, omule, ca tu esti intruchiparea tuturor lucrurilor.
  Doar ca acest lucru a fost uitat, pierdut când omul a fost inrobit,
  Legat şi ferecat în lanturile intunericului.
  Cu foarte mult timp în urma, am renuntat la trup.
  Am cutreierat liber prin imensitatea eterului,
  Inconjurand unghiurile ce-l tineau pe om în robie.
  Afla, omule, ca tu esti doar spirit.
  Corpul nu inseamna nimic.
  Sufletul e TOTUL.
  Nu-i permite corpului tau să fie o inchisoare.
  Alunga intunericul şi calatoreste în Lumina.
  Renunta la trup, omule, şi elibereaza-te, fii cu adevărat o Lumina ce e UNA cu Lumina.
  Când te vei fi eliberat din robia intunericului
  Si vei calatori în spatiu ca SOARE al LUMINII,
  Atunci vei afla ca spatiul nu e nelimitat
  Ci ca are granite sub forma de unghiuri şi linii curbe.
  Afla, omule, ca tot ceea ce exista
  E doar o reprezentare a lucrurilor şi mai marete care vor veni.
  Materia este fluida şi curge ca un fluviu,
  Transformandu-se constant dîntr-un lucru în altul.
  Invatatura a existat de-a lungul epocilor;
  Nu a fost niciodata schimbata, desi a fost ingropata în intuneric;
  Nu s-a pierdut niciodata, desi a fost uitata de om.
  Sa stii ca în spatiul în care locuiesti
  Se afla alte spatii la fel de maret ca cel al tau,
  Impletite prin centrul materiei tale
  Dar totusi despartite în spatiile lor proprii.
  Într-un timp demult uitat, eu THOTH, am deschis poarta,
  Am intrat în alte spatii şi am aflat secretele ascunse.
  Adanc în esenta materiei se afla ascunse multe secrete.
  Noua sunt la numar dimensiunile ce se intrepatrund,
  Si Noua sunt ciclurile spatiului.
  Noua sunt difuziunile constiintei
  Si Noua sunt lumile dintre lumi.
  Da, Noua la numar sunt Maeştrii ciclurilor
  Care vin şi de deasupra şi de dedesubt.
  Spatiul e plin de lucruri ascunse, caci spatiul e impartit de timp.
  Cauta cheia către timp-spatiu, şi vei deschide poarta.
  Sa stii ca prin spatiu-timp Conştiinţa exista cu siguranta.
  Desi e ascunsă invataturii noastre ea exista totusi de-a pururi.
  Cheia către lumile din interiorul tau se gaseste doar în interiorul tau.
  Caci omul e poarta misterelor şi cheia care este Una cu Unul.
  Cauta în interiorul cercului.
  Foloseste CUVANTUL pe care ti l-am dezvăluit.
  Deschide poarta din interiorul tau, iar atunci cu siguranta vei trai şi tu.
  Omule, tu crezi ca traiesti, dar să stii ca e doar viata în moarte.
  Caci atata vreme cat esti legat de corpul tau, pentru tine nu exista nici un fel de viata.
  Doar Sufletul e liber să calatoreasca prin spatiu, şi are o viata care e cu adevărat viata.
  Restul nu e decat robie, o incatusare din care trebuie să te eliberezi.
  Nu gandi ca omul e nascut pe pământ, desi s-ar putea să vina de pe pământ.
  Omul e un spirit nascut în lumina.
  Dar, dacă nu stie acest lucru, nu poate fi liber niciodata.
  Intunericul în inconjoara pe cel nascut în lumina.
  Intunericul inrobeste Sufletul.
  Doar cel ce cauta poate spera să se elibereze.
  Umbre te inconjoara intunericul umple tot spatiul
  Straluce, LUMINA a omului-suflet.
  Umple intunericul spatiului.
  Esti copilul MARII LUMINI amintesteti asta şi vei fi liber.
  Nu adasta în umbra.
  Iesi din intunericul noptii Lumina, lasa-ti sufletul, tu SOARE NASCUT,
  Sa se umple cu maretia Luminii, eliberat din lanturile intunericului,
  Un Suflet care e UNU cu Lumina.
  Tu esti cheia intregii înţelepciunii.
  În tine se afla tot timpul şi spatiul.
  Nu trai incatusat în intuneric.
  Elibereaza-ti forma de Lumina din noapte.
  Mareata Lumina ce umpli tot Cosmosul, curgi deplin către om.
  Fa din corpul lui o torta de lumina care să nu se stinga niciodata printre oameni.
  Departe în trecut, cautat-am înţelepciune, invataturi necunoscute omului.
  Departe în trecut, am calatorit în spatiu acolo unde s-a nascut timpul.
  Cautat-am intotdeauna şi mai multa înţelepciune
  Pentru a o adauga la cea pe care o aveam deja.
  Descoperit-am ca doar viitorul Detinea înţelepciunea pe care o cautam.
  În jos, spre SALILE DIN AMENTI am calatorit, înţelepciune şi mai multa cautand.
  Inrebat-am MAESTRII CICLURILOR despre calea spre înţelepciunea pe care o cautam.
  Le-am adresat aceasta intrebare:
  Unde se afla sursa TOTULUI?
  Raspunsu-mi-a în tonuri preaputernice Vocea MAESTRULUI NOUA:
  Elibereaza-ti sufletul de corp şi vino cu mine în LUMINA.
  Iesit-am din corpul meu, O flacara palpaind în noapte.
  Stat-am în fata MAESTRULUI, scaldat în focul VIETII.
  Cuprins fost-am apoi de o forta, mai puternica de intelegerea omului.
  Aruncat fost-am în Abis prin spatii necunoscute omului.
  Vazut-am matritele Ordinii din haos şi unghiurile noptii.
  Vazut-am LUMINA, rasarind din Ordine şi auzit-am vocea Luminii.
  Vazut-am flacara Abisului, producand Ordine şi Lumina.
  Am vazut Ordinea nascandu-se din haos.
  Am vazut Lumina raspandind Viata.
  Apoi auzit-am vocea.
  Asculta şi intelege.
  Flacara este sursa tuturor lucrurilor, cea care contine toate lucrurile în stare latenta.
  Ordinea care a emis Lumina este CUVANTUL iar din CUVANT,
  SE NASTE VIATA şi existenţa tuturor lucrurilor.
  Vocea vorbi din nou, spunand:
  VIATA din tine este CUVANTUL.
  Gaseste VIATA din tine şi vei avea puterea să folosesti CUVANTUL.
  Indelung privit-am flacara-Lumina, revarsandu-se din Esenta Focului,
  Realizand ca VIATA e ORDINE şi ca omul e una cu focul.
  M-am intors în trup şi am stat din nou în fata celo Noua,
  Ascultand vocea Ciclurilor, vibrand de putere au vorbit ei:
  Afla, tu THOTH, ca VIATA nu e decat CUVANTUL FOCULUI.
  VIATA pe care o tot cauti nu e decat CUVANTUL din Lume ca un foc.
  Cauta calea spre CUVANT iar Puterile vor fi cu siguranta ale tale.
  Intrebatu-l-am apoi pe Noua:
  Maestre, arata-mi calea.
  Calea spre înţelepciune.
  Arata-mi calea spre CUVANT.
  Imi raspunse el, MAESTRUL NOUA:
  Prin ORDINE vei gasi calea.
  Nu ai vazut ca CUVANTUL se naste din Haos?
  Nu ai vazut ca LUMINA se naste din FOC?
  Cauta şi în viata ta aceasta ordine.
  Echilibreaza-ti şi ordoneaza-ti viata.
  Potoleste-ti Haosul emotiilor şi vei avea ordine în VIATA.
  ORDINEA nascuta din haos
  Iti va aduce CUVANTUL SURSEI,
  Iti va aduce puterea CICLURILOR,
  Si va face din Sufletul tau o forta ce va traversa epocile,
  Un SOARE perfect din Sursa.
  Ascultat-am vocea iar cuvintele mi-au intrat adanc în suflet.
  Dintotdeauna cautat-am ordinea care să ma poata apropia de CUVANT.
  Afla ca cel ce ajunge la el trebuie să fie mereu în ORDINE pentru a putea
  Folosi CUVANTUL desi aceasta ordine nu a fost şi nici nu poate fi vreodata.
  Asculta aceste cuvinte, omule.
  Fa-le parte din viata ta.
  Cauta să cuceresti aceasta ordine
  Si Unul cu CUVANTUL vei deveni.
  Straduieste-te să obtii LUMINA pe calea Vietii.
  Cauta să fii Unul cu SOARELE/starea.
  Cauta să nu fii decat LUMINA.
  Gandeste-te doar la Unicitatea Luminii cu corpul omului.
  Afla ca totul e Ordine nascuta din Haosul nascut în lumina.

 • TABLIŢA 10

  Cheia Timpului

  Asculta, omule. Invata din înţelepciunea mea.
  Afla despre misterele adanc ascunse ale spatiului.
  Afla despre GANDUL ce creste în abis,
  Aducand Ordinea şi Armonia în spatiu.
  Afla, omule, ca tot ce exista fiinteaza doar datorita LEGII.
  Cunoaste LEGEA şi vei fi liber, nu vei mai fi niciodata inrobit de noapte.
  Departe, în spatii ciudate, calatorit-am în adancul abisului timpului,
  Până când mi s-a revelat totul.
  Sa stii ca misterul e mister doar când el e invatatura necunoscuta omului.
  Dupa ce vei fi explorat toate misterele sufletului,
  Invatatura şi înţelepciunea iti vor apartine cu siguranta.
  Cauta să inveti ca TIMPUL este secretul prin care te poti elibera din acest spatiu.
  Indelung cautat-am eu, INTELEPCIUNE, înţelepciunea;
  Si voi continua să caut până la sfarsitul eternitatii
  Caci stiu ca de-a pururi, se va indeparta de mine telul pe care doresc sa-l ating.
  Chiar şi MAESTRII CILCURILOR stiu ca nu si-au atins scopul inca,
  Caci cin înţelepciunea lor ei stiu ca ADEVARUL se dezvolta neincetat.
  Odata, într-un timp trecut, m-am adresat Locuitorului.
  L-am intreabt despre misterele timpului şi spatiului.
  I-am adresat intrebarea care clocotea în mine:
  Maestre, ce e timpul?
  Imi raspunse apoi, Maestrul:
  Afla, Thoth, ca la început Exista VID şi nefiinta, o nefiinta fara spatiu şi timp.
  În aceea nefiinta a aparut un gand, semnificativ, atottriumfator,
  Care a umplut VIDUL.
  Nu exista materie ci doar forta, o miscare, un vartej sau vibratie
  A gandului semnificatv care a umplut VIDUL.
  L-am intrebat pe Maestru:
  Acest gand era etern?
  Imi raspunse LOCUITOTUL, zicand:
  La început, gandul era etern
  Iar pentru că gandul să poata fi etern, trebuia să existe şi timp.
  Astfel ca în gandul atottriumfator aparu LEGEA TIMPULUI.
  Da, timpul care exista în toate spatiile, care pluteste lin şi ritmic
  Care se afla de-a pururi într-o stare fixa.
  Timpul nu se schimba dar toate lucrurile se schimba în timp.
  Pentru ca timpul e forta ce separa evenimentele.
  Timpul nu se afla în miscare dar tu te misti în timp
  Asa cum conştiinţa ta se misca între evenimente.
  Da, prin timp exista o existenţa UNICA eterna.
  Sa stii ca desi în timp esti despartit, esti totusi UNUL în toate timpurile existente.
  Inceta atunci vocea LOCUITORULUI,
  Iar eu plecat-am să meditez asupra timpului.
  Caci stiam ca acele cuvinte erau pline de înţelepciune
  Si ca ele erau o cale de a explora misterele timpului.
  Ades am reflectat la cuvintele LOCUITORULUI.
  Apoi cautat-am să aflu secretul timpului.
  Descoperit-am ca timpul se misca în unghiuri ciudate.
  Totusi doar prin linii curbe puteam să sper ca voi afla cheia
  Ce-mi va prmite să am acces la timp-spatiu.
  Descoperit-am ca doar miscandu-ma în sus iar apoi spre dreapta
  Puteam să ma eliberez din timpul miscarii.
  Iesit-am din corp, şi m-am deplasat cu miscari ce m-au schimbat în timp.
  Ciudate privelisti am mai vazut în timpul calatoriilor mele,
  Multe secrete mi s-au infatisat.
  Da, vazut-am începutul omului, am aflat din trecut ca nimic nu e nou.
  Cauta, omule, să afli calea ce duce prin spatii
  Care sunt formate în timpul ce va veni.
  Nu uita, omule, în timp ce cauti ca Lumina este telul pe care doresti sa-l atingi.
  Cauta Lumina pe calea ta iar telul tau va dura de-a pururi.
  Nu-ti lasa sufletul să se intoarca spre intuneric.
  Sufletul sa-ti straluce, să fii un Soare pe cale.
  Afla stralucirea nemuritoare, iti vei gasi intotdeauna Sufletul ascuns în Lumina,
  Niciodata inrobit de intuneric, stralucind de-a pururi ca un Soare al Luminii.
  Da, chiar dacă e ascuns în intuneric sufletul tau, o scanteie a flacarii adevărate exista.
  Fii Unu cu cea mai mareata Lumina.
  Descopera în SURSA, SFARSITUL telului tau.
  Lumina e viata, caci fara mareata Lumina nimic nu poate exista vreodata.
  Afla ca în toata materia formata, sufletul Luminii exista intotdeauna.
  Da, chiar dacă e ascunsă în intuneric lumina primordiala exista intotdeauna.
  O data am stat în SALILE DIN AMENTI
  Si am ascultat vocea MAESTRILOR DIN AMENTI,
  Rostind în tonuri ce rasunau în linistea de acolo, cuvinte atotputernice.
  Au cantat cantecul ciclurilor, cuvintele ce deschid calea către dincolo.
  Da, am vazut marea cale deschisa şi am privit un moment către dincolo.
  Vazut-am miscarea ciclurilor, la fel de imense pe cat putea transmite şi gandul SURSEI.
  Stiut-am atunci ca până şi Infinitul se misca către acelasi final de negandit.
  Vazut-am ca Cosmosul e Ordine şi o parte a unei miscari care se intinde în tot spatiul,
  O parte a unei Ordini a Ordinilor, miscandu-se constant într-o armonie a spatiului.
  Vazut-am rotirea ciclurilor ca niste cercuri uriase pe cer.
  Stiut-am atunci ca tot ceea ce are fiinta creste pentru a intalni o alta fiinta
  Într-o indepartata grupare a spatiului şi timpului.
  Stiut-am atunci ca în Cuvinte se afla puteri ce deschid planuri ascunse omului.
  Ca chiar în cuvinte sta ascunsă cheia ce va deschide calea spre ce e sus şi jos.
  Asculta, omule, acest cuvânt pe care ti-l incredinţez.
  Foloseste-l şi vei descoperi puterea din el când il vei rosti.
  Spune cuvântul: “ZIN-URU” şi putere vei descoperi în el.
  Totusi trebuie să intelegi ca omul este din Lumina şi ca Lumina este a omului.
  Asculta, omule, despre un mister mai ciudat decat toate cate se afla sub Soare.
  Afla, omule, ca tot spatiul e plin de lumi incluse în alte lumi;
  Da, una într-alta dar totusi despartite de Lege.
  Pe când ma aflam în cautarea înţelepciunii, am deschis poarta ce LE desparte de om.
  Chemat-am din alte planuri ale existentei,
  Una care era mai frumoasa decat fiicele oamenilor.
  Da, am chemat-o din spatiu, să straluce ca Lumina în lumea oamenilor.
  Folosit-am toba Sarpelui.
  Purtat-am roba rosie-aurie.
  Pusu-mi-am pe cap coroana de Argint.
  În jurul meu un cerc de cinabru stralucea.
  Ridicatu-mi-am bratele şi rostit invocatia
  Ce deschide calea spre planurile de dincolo,
  Strigat-am la MAESTRII SEMNELOR ce se aflau în caminele lor:
  Maeştri ai celor doua orizonturi, cei ce paziti cele trei porti,
  Ce stati Unul la dreapta şi Unul la stanga în timp ce STEAUA urca pe tronul sau
  Si domneste peste semnul lui.
  Da, print intunecat din ARULU, deschide portile taramului intunecat, ascuns
  Si elibereaz-o pe cea pe care o tii captiva.
  Asculta-ti la mine, Maeştri intunecati şi Maeştri Luminati,
  Pe numele voastre secrete va numesc, nume pe care le stiu şi le pot pronunta,
  Ascultati-ma şi supuneti-va dorintei mele.
  Aprins-am apoi cu flacara cercul din jurul meu şi am strigat-O
  În planurile-spatiu de dincolo.
  Fiica a Luminii intoarce-te din ARULU.
  De sapte ori cate sapte ori trecut-am prin foc.
  Mancare nu am mancat.
  Apa nu am baut.
  Te chem din ARULU, din taramurile din EKERSHEGAL,
  Te chem, doamna a Luminii.
  Eliberata era acum de MAESTRII noptii,
  Libera să traiasca în Lumina Soarelui pământean,
  Libera să traiasca ca şi copil al Luminii.
  Ascultati, copii mei.
  Magia este invatatura şi nu e decat Lege.
  Nu va temeti de puterea din voi caci ea se supune Legii ca şi stelele de pe cer.
  Sa stiti ca fara invatatura înţelepciunea este magica şi nu vine din Lege.
  Dar să stiti ca prin invatatura va puteti apropia şi mai mult de un loc în Soare.
  Ascultati, copii mei şi urmati-mi invatatura.
  Cautati continuu Lumina.
  Straluciti în lumea oamenilor, fiti o Lumina ce va straluci printre oameni.
  Urmati-mi şi insusiti-va magia mea.
  Sa stiti ca toata forta e a voastra dacă doriti asta.
  Nu va temeti de calea ce va duce spre invatatura,
  Ci, dimpotriva, luminati calea intunecata.
  Lumina iti apartine, omule, e la indemana ta.
  Descatuseaza-te şi vei fi liber.
  Afla ca Sufletul tau traieste în sclavie
  Incatusat de temeri care te fac rob.
  Deschide ochii şi priveste mareata LUMINA-SOLARA.
  Nu te teme caci totul iti apartine.
  Teama este precum MAESTRUL intunecatului ARULU
  Pentru cel ce nu a infruntat niciodata teama intunericului.
  Da, să stii ca teama are o existenţa
  Creata de cei care sunt sclavii propriilor temeri.
  Eliberati-va din sclavie, copii mei, şi pasiti în Lumina glorioasei zile.
  Nu va indreptati niciodata gandurile spre intuneric
  Si veti deveni cu siguranta UNA cu Lumina.
  Omul nu e decat ce crede el ca e, un frate al intunericlui sau un copil al Luminii.
  Pasiti în Lumina, Copii mei.
  Pasiti pe calea ce duce spre Soare.
  Asculta înţelepciunea mea.
  Foloseste cuvântul pe care ti l-am incredintat.
  Foloseste-l şi vei gasi cu siguranta putere şi înţelepciune şi Lumina pentru a pasi pe cale.
  Cauta şi descopera cheia pe care ti-am incredintat-o
  Si vei fi de-a pururi un Copil al Luminii.

 • TABLIŢA 11

  Cheia către ce e Sus şi Jos

  Ascultati şi luati aminte, copii ai lui Khem,
  La cuvintele pe care vi le incredinţez şi care va vor aduce Lumina.
  Sa stiti, oamenilor, ca I-am cunoscut pe parintii vostri,
  Da, parintii vostri de acum mult timp.
  Fara să cunosc moartea am trecut prin toate epocile,
  Traind printre voi încă de la începuturi.
  M-am straduit intotdeauna să va conduc spre Lumina Marelui Suflet,
  Sa va scot din intunericul noptii.
  Aflati voi, oameni în mijlocul carora pasesc,
  Ca eu, Thoth, detin toata invatatura
  Si toata înţelepciunea cunoscute de oameni din cele mai vechi timpuri.
  Pastrator fost-am al secretelor marelui popor, posesorul cheii ce duce spre viata.
  V-am crescut, copii mei, de când va aflati în intunericul Zilelor de Demult.
  Asculatti acum cuvintele mele pline de înţelepciune.
  Ascultati mesajul pe care vi-l aduc.
  Ascultati cuvintele pe care vi le incredinţez, şi va veti ridica din intuneric spre Lumina.
  Departe, în trecut, când am venit prima data la voi, v-am gasit ascunsi în pesteri.
  Ridicatu-v-am prin puterea şi înţelepciunea mea
  Până când ati început să straluciti ca oameni între oameni.
  Da, v-am gasit fara de ştiinţa.
  Doar cativa erati mai presus de animale.
  V-am cultivat continuu scanteia constiintei voastre
  Până când într-un tarziu ati luminat ca oameni.
  Va voi impartasi acum invatatura straveche ce depaseste gandirea rasei voastre.
  Aflati ca noi, cei din Marea Rasa
  Am detinut şi detinem încă cunoştinţe mai presus de cele ale omului.
  Înţelepciune pe care am primit-o de la popoarele nascute printre stele,
  Înţelepciune şi invatatura dincolo de puterea de intelegere a omului.
  Catre noi coborat-au maestrii înţelepciunii
  La el de indepartati de noi precum sunt eu de voi.
  Ascultati acum înţelepciunea pe care vreau să v-o impartasesc.
  Folositi-o şi liberi veti fi.
  Sa stiti ca în piramida pe care am construit-o sunt Cheile ce va vor arata Calea spre viata.
  Da, trageti o linie de la marele chip pe care l-am construit,
  Catre varful piramidei, construita ca o poarta.
  Trageti încă o linie, opusa la acelati unghi şi directie.
  Sapati şi veti gasi ce am ascuns.
  Acolo veti gasi intrarea subpământeana
  Catre secretele ascunse ininte ca voi să deveniti oameni.
  Va voi spune acum despre misterul ciclurilor
  care se deplaseaza cu miscari ciudate pentru ce e finit,
  caci infinite sunt ele dincolo de intelegerea omului.
  Aflati ca sunt noua cicluri;
  Da, noua deasupra şi paisprezece dedesubt,
  Deplasandu-se în armonie către locul de contopire care va exista într-un timp viitor.
  Sa stiti ca Maeştrii Ciclurilor sunt unitati de conştiinţa trimise să uneasca Asta cu Totul.
  Au cel mai înalt nivel de conştiinţa dintre toate Ciclurile, lucrand în armonie cu Legea.
  EI stiu ca în timp totul va atinge perfectiunea,
  Neamiexistand nimic deasupra şi dedesubt, ci totul va fi Unu
  Într-un Infinit perfect, o armonie a tuturor în Unicitatea Totului.
  Departe sub scoarta Pământului în Sălile din Amenti stau cei Sapte, Maeştri ai Ciclurilor,
  Da, şi încă unul, Maestrul de dedesubt.
  Sa stiti totusi ca în Infinit nu exista nici sus nici jos.
  Dar intotdeauna exista şi va exista Unicitatea Tuturor cant totil va fi incheiat.
  Ades am sta inaintea Maeştrilor Totului.
  Ades din fantana înţelepciunii lor am baut şi
  Mi-am umplut atât corpul cat şi Sufletul cu Lumina lor.
  Povestitu-mi-au despre cicluri şi despre Legea care le ofera ce trebuie pentru a exista.
  Da, mi-a vorbit Maestrul Noua, zicand:
  Thot, maret esti printre copii Pamanrului, dar exista secrete pe care nici tu nu le cunosti.
  Stii ca ai venit dîntr-un spatiu-timp inferior acestuia
  Si stii ca vei calatori către un spatiu-timp superior.
  Dar putine stii despre secretele ce se ascund în ele,
  Putine stii despre înţelepciunea de dincolo.
  Sa stii ca tu, ca intreg, în aceasta conştiinţa nu esti decat o celula în proces de dezvoltare.
  Conştiinţa de sub tine se dezvolta continuu în sensuri diferite de cele pe care le cunosti.
  Da, desi într-un spatiu-timp inferior tie,
  Ea se extinde în directii ce sunt diferite
  De cele ale tale.
  Caci trebuie să stii ca ea se evolueaza ca rezultat al dezvoltarii tale
  Dar nu în acelasi fel în care te-ai dezvoltat tu.
  Evolutia ta trecuta şi prezenta au produs o cauza şi un efect.
  Nici o conştiinţa nu urmeaza calea celor dinaintea ei,
  Caci astfel totul ar fi doar o repetitie, de prisos.
  Fiecare conştiinţa, în ciclul în care exista îşi urmeaza propria cale spre telul suprem.
  Fiecare joaca un rol în Planul Cosmosului.
  Fiecare joaca un rol către telul suprem.
  Cu cat e mai indepartat ciclul, cu atât e mai mare
  invatatura lui şi capacitatea de a ingloba Legea în tot.
  Afla ca în ciclurile inferioare noua tu te ocupi de partile mai mici ale Legii
  În timp ce noi, cei din ciclul care se intinde la Infinit
  Ne straduim să construim o Lege mai mareata.
  Fiecare are un rol de jucat în cicluri.
  Fiecare trebuie sa-si desavarseasca opera.
  Ciclul inferior tie nu ti-e inferior totusi ci e format doar pentru o nevoie ce exista.
  Caci trebuie să stii ca fantana înţelepciunii ce produce ciclurile cauta continuu
  Sa afle noi puteri.
  Sa stii ca invatatura se castiga doar prin practica,
  Iar înţelepciunea provine doar din invatatura
  Si astfel sunt create cilurile de către Lege.
  Sunt unelte cu ajutorul carora se obtine invatatura
  Pentru Planul Legii care este Sursa Totului.
  Ciclul inferior nu e cu adevărat inferior ci doar diferit în spatiu şi timp.
  Conştiinţa de acolo lucreaza şi testeaza lucruri mai mici decat cele ce esti tu.
  Si aşa cum tu cultivi lucruri mai marete, la fel deasupra ta sunt cei ce cultiva şi ei
  Ca şi tine, alte legi.
  Diferenta ce exista între cicluri rezida doar în capacitatea de a lucra cu Legea.
  Noi, cei care existam în cicluri superioare celui al tau, suntem cei ce au aparut primii
  Din Sursa şi care au castigat, în trecerea prin Timp-spatiu, capacitatea de a folosi
  Legile Mai Marelui ce sunt mai presus de intelegerea omului.
  Nimic nu e cu adevărat inferior tie ci doar se afla într-o operatie diferita a Legii.
  Priveste în sus sau în jos, vei gasi acelasi lucru.
  Caci totul nu e decat o parte a Unicitatii care sta la baza Sursei Legii.
  Conştiinţa care se afla sub tine este o parte a ta aşa cum şi noi suntem o parte din tine.
  Tu, ca şi copil nu ai avut invatatura pe care ai acumulat-o crescand.
  Compara ciclurile cu omul în calatoria lui de la nastere la moarte
  Si vei vedea în ciclul inferior tie copilul cu invatatura pe care o are;
  Apoi priveste-te adult, avansand în invatatura pe masura ce timpul trece.
  Priveste-ne şi pe noi, copii ajunsi la maturiate
  Cu invatatura şi înţelepciunea acumulate odata cu trecerea anilor.
  La fel, Thoth, sunt şi ciclurile constiintei, copii în diferite momente ale dezvoltarii,
  Totusi toate provenind de la aceasi Sursa, Înţelepciunea,
  Si toate la Înţelepciune reintorcandu-se.
  Inceta apoi sa-mi vorbeasca El şi se aseza în linistea obisnuita Maeştrilor.
  Apoi imi vorbi din nou, zicand:
  “Thoth, mult timp am petrecut Noi în Amenti, pazind flacara vietii din Săli.
  Afla totusi ca suntem parte a Ciclurilor noastre cu Vederea noastra
  ajungand la ele şi mai departe.
  Da, stim ca din toate, nimic nu conteaza cu exceptia evolutiei
  Datorate Sufletului nostru.
  Stim ca carnea e efemera.
  Lucrurile pe care oamenii le respecta nu inseamna nimic pentru noi.
  Nu cautam nimic ce are legatura cu corpul ci doar cu starea de perfectiune a Sufletului.
  Când voi, oamenii, veti invata ca nimic în afara evolutiei Sufletului nu conteaza,
  Abia atunci veti fi liberi cu adevărat din robie, liberi să lucrati în armonie cu Legea.
  Afla, omule, ca trebuie să tintesti spre perfectiune, caci doar aşa iti vei atinge scopul.
  Desi ar trebui să stii ca nimic nu e perfect, totusi ar trebui să fie tinta şi scopul tau.
  Inceta din nou vocea lui Noua, iar cuvintele se scufundara în conştiinţa mea.
  Acum, caut şi mai multa înţelepciune ca să pot fi perfect în Lege cu Totul.
  Curand cobor în Sălile din Amenti pentru a trai sub recea floare a vietii.
  Tu, cel ai primit invatatura, nu ma vei mai vedea.
  Totusi trai-voi de-a pururi în înţelepciunea pe care ti-am oferit-o.
  Tot ceea ce e omul, exista datorita înţelepciunii lui.
  Tot ceea ce va fi omul, e rezultatul cauzei lui.
  Asculta-mi acum vocea şi devino mai maret decat omul obisnuit.
  Ridica-ti ochii, lasa Lumina sa-ti inunde fiinta,
  Fii de-a pururi un Copil al Luminii.
  Doar prin stradanii vei evolua către Planul unde Lumina e Totul.
  Fii maestrul tuturor celo ce te inconjoara.
  Nu te lasa niciodata condus de efectele vietii tale.
  Creaza apoi cauze şi mai perfecte iar în timp vei deveni un Soare al Luminii.
  Liber, lasa-ti sufletul să se înalte de-a pururi, eliberat din robia şi lanturile noptii.
  Ridica-ti ochii spre Soarele de pe cerul-spatiu.
  Permite-i să fie un simbol al vietii.
  Aminteste-ti ca esti Lumina Mareata, perfect în sfera ta proprie,
  Unde esti liber.
  Nu cauta niciodata inspre intuneric.
  Ridica-ti ochii spre spatiul de deasupra.
  Libera lasa-ti flacara să arda şi vei fi un Copil al Luminii.

 • TABLIŢA 12

  Legea Cauzei şi a Efectului şi Cheia Profetiei

  Asculta, omule, cuvintele înţelepciunii mele,
  Asculta vocea lui Thoth, atlantul.
  Stapanit-am Legea spatiului şi timpului.
  Cunostinte am acumulat despre timpul viitor.
  Astfel stiu ca omul în miscarea lui prin spatiu-timp va fi de-a pururi Una cu Totul.
  Sa stii, omule, ca viitorul e ca o carte deschisa pentru cel ce stie să citeasca.
  Fiecare efect va aduce cu sine şi cauza lui
  Caci fiecare efect provine din cauza primordiala.
  Afla ca viitorul nu e fix sau stabil ci variaza pe masura ce cauza produce efectul.
  Cerceteaza cauza pe care o creezi, şi vei descoperi cu siguranta ca totul e efect.
  Asa ca omule, fii sigur ca efectele pe care le produci
  Sunt intotdeauna cauzele unor efecte şi mai perfecte.
  Afla ca viitorul nu e fix ci ca el urmeaza vointa omului pe masura ce acesta se misca
  Prin miscarile spatiului-timp către telul unde incepe un timp nou.
  Omul poate citi viitorul doar prin intermediul cauzelor care produc efecte.
  Cauta în interiorul a ceea ce a produs cauza şi vei descoperi cu siguranta efectele.
  Asculta, omule, când iti vorbesc despre viitor, despre efectul ce urmeaza cauza.
  Sa stii ca omul în calatoria lui spre lumina
  Cauta de-a pururi să se elibereze din noaptea ce-l inconjoara,
  Precum umbrele ce inconjoara stelele pe cer si, la fel ca şi stelele de pe cerul-spatiu, şi el
  Va straluci din umbra noptii.
  Destinul sau il va conduce mereu spre inainte până va deveni Una cu Lumina.
  Da, desi calea pe care o are de strabatut se afla în mijlocul umbrelor,
  Înaintea lui straluce de-a pururi Marea Lumina.
  Chiar dacă intunecat ii va fi drumul va infrange
  Umbrele ce zboara în jurul lui precum noaptea.
  Departe în viitor, vad omul ca nascut din Lumina,
  Eliberat de intunericul ce inrobeste Sufletul,
  Traind în Lumina fara lanturile intunericului
  Care să acopere Lumina care e de fapt Lumina Sufletului sau.
  Afla, omule, ca inainte de a realiza acest lucru
  Multe umbre ale intunericului vor cadea asupra Luminii tale
  Incercand să stinga Lumina Sufletului care se zbate să fie libera.
  Mareata e lupta dintre Lumina şi intuneric, veche de epoci şi totusi noua intotdeauna.
  Totusi, într-un timp departe în viitor Lumina va fi Totul iar intunericul va fi invins.
  Asculta, omule, cuvintele mele pline de înţelepciune.
  Pregateste-te iar Lumina ta nu va fi umbrita.
  Omul s-a ridicat şi a decazut la fel cum noile valuri de conştiinţa curg dinspre marele
  Abis de sub noi spre Soarele telului sau.
  Voi, copii mei, v-ati ridicat de unde va aflati, adica cu putin deasupra animalelor,
  Iar acum sunteti cei mai mareti dintre oameni.
  Totusi inaintea voastra au fost altii mai mareti decat voi.
  Si, la fel cum altii, inaintea voastra au decazut, şi voi veti ajunge la un sfarsit.
  Iar peste taramul unde locuiti acum, barbarii vor veni iar Lumina se va ridica.
  Uitata va fi înţelepciunea-straveche, dar va trai totusi ascunsă oamenilor.
  Da, pe pământul pe care il numiti Khem, rase vor aparea şi vor disparea.
  Uitati veti fi de copii omului.
  Voi va veti fi mutat într-un spatiu-stelar dincolo de voi
  Lasand în urma acest loc în care ati locuit.
  Sufletul omului se misca mereu spre inainte, nefiind legat de nici o stea.
  Ci indreptandu-se de-a pururi spre maretul tel unde se va contopi cu Lumina Totului.
  Sa stiti ca veti merge mereu inainte, impinsi de Legea cauzei şi a efectului
  Până când, în cele din urma, ambele vor deveni Unu.
  Da, omule, după ce vei fi disparut, vor veni altii în locul unde ai trăit tu.
  Invatatura şi înţelepciunea vor fi uitate cu totul şi doar amintirea Zeilor va supravietui.
  Asa cum eu sunt pentru voi un Zeu datorita invataturii mele,
  La fel şi voi veti fi Zeii viitorului
  Datorita invataturii voastre care va fi cu mult deasupra celei pe care o vor avea ei.
  Aflati totusi ca în toate epocile omul va avea acces la Lege oricand doreste.
  Epocile viitoare vor fi martorele reinvierii înţelepciunii
  Pentru cei care vor mosteni locul tau pe aceasta stea.
  Ei, la randul lor, vor capata înţelepciune
  Si vor invata să alunge intunericul cu ajutorul Luminii.
  Mult vor trebui să se zbata totusi de-a lungul epocilor
  Pentru a se bucura de libertatea Luminii.
  Apoi asupra omului se va abate marele razboi
  Ce va cutremura Pământul şi il va indeparta de la drumul sau.
  Da, iar apoi Fratii Intunecati vor incepe razboiul dintre Lumina şi intuneric.
  Când omul va fi cucerit din nou oceanul şi va zbura în aer cu aripi asemeni pasarilor;
  Când va fi invatat să struneasca fulgerul, atunci va incepe timpul razboiului.
  Mare va fi batalia, mare razboiul dintre intuneric şi Lumina.
  Natii se vor ridica impotriva natiilor
  Folosind fortele intunericului ca să distruga Pământul.
  Arme puternice vor nimici pământenii până când jumatate din popoare vor disparea.
  Atunci vor veni fii Diminetii şi vor decreta pentru copii oamenilor:
  Oameni, incetati lupta impotriva fratilor vostri.
  Doar aşa veti putea ajunge la Lumina.
  Incetati cu neincrederea, fratii nostri, şi urmati calea stiind ca e cea dreapta.
  Atunci oamenii vor inceta lupta, frate contra frate şi tata contra fiu.
  Atunci se va ridica stravechea casa a poporului meu
  Din locul ei, de sub undele intunecate ale oceanului.
  Din acel moment va incepe Epoca Luminii iar toti oamenii vor cauta Lumina telului.
  Atunci Fratii Luminii vor conduce oamenii.
  Alungat fi-va intunericul noptii.
  Da, copiii omului vor inainta spre marele tel.
  Copii ai Luminii vor deveni.
  Flacara flacarii vor fi de-a pururi Sufletele lor.
  Invatatura şi înţelepciunea vor fi ale omului
  În marea epoca caci el se va apropia de flacara nemuritoare,
  Sursa intregii înţelepciuni, locul începutului care e Una cu sfarsitul tuturor lucrurilor.
  Da, într-un timp nenascut inca, toate vor deveni Una şi Una va fi Totul.
  Omul, o flacara perfecta a acestui Cosmos, va ajunge într-un loc printre stele.
  Da, va pleca chiar din acest spatiu-timp în altul aflat dincolo de stele.
  Indelung m-ati ascultat, Copiii mei,
  Indelung ati ascultat înţelepciunea lui Thoth.
  Acum plec dintre voi spre intuneric.
  Acum ma indrept spre Sălile din Amenti, ca să locuiesc acolo în viitor când Lumina
  Va veni din nou la oameni.
  Sa stiti totusi ca spiritul meu va fi de-a pururi cu voi,
  Calauzindu-va pasii pe calea Luminii.
  Pastrati cu grija secretele pe care vi le incredinţez
  Iar spiritul meu va va pazi cu siguranta de-a lungul vietii voastre.
  Priviti tot timpul calea ce duce spre înţelepciune.
  Pastrati Lumina drept tel de-a pururi.
  Nu va inlantuiti Sufletul în robia intunericului;
  Lasati-l să zboare liber spre stele.
  Acum va las pentru a merge să locuiesc în Amenti.
  Fiti copiii mei în aceasta viata şi în urmatoarea.
  Va veni timpul când şi voi nu veti mai cunoaste moartea,
  Traind de-a pururi ca o Lumina între oameni.
  Paziti intrarea în Sălile din Amenti.
  Paziti secretele pe care le-am ascuns printre voi.
  Nu lasati înţelepciunea să ajunga la barbari.
  Secreta să o pastrati pentru cei ce cauta Lumina.
  Acum plec.
  Primiti binecuvântarea mea.
  Urmati-mi calea şi veti urma Lumina.
  Armonizati-va Sufletul cu Marea Esenta.
  Conştiinţa voastra să fie Una cu Marea Lumina.
  Chemati-ma atunci când aveti cu adevărat nevoie de mine.
  Rostiti-mi numele de trei ori la rand:
  Chequetet, Arelich, Volmalites.

 • TABLIŢA 13

  Cheile Vietii şi Mortii

  Asculta, omule, înţelepciunea.
  Asculta Cuvantul care te va umple de Viata.
  Asculta Cuvantul care va alunga intunericul.
  Asculta vocea care va alunga noaptea.
  Secrete şi înţelepciune am oferit copiilor mei;
  Invatatura şi putere venite din vechime.
  Nu stii ca totul se va deschide
  Când vei descoperi unicitatea tuturor lucrurilor?
  Una vei deveni cu Maeştrii Secretelor,
  Cuceritori ai Mortii şi Maeştri ai Vietii.
  Da, vei afla despre floarea din Amenti
  Despre floarea vietii ce straluceste în Săli.
  În Spirit vei ajunge în Sălile din Amenti
  Si vei aduce inapoi înţelepciunea ce traieste în Lumina.
  Sa stii ca poarta spre putere e secreta.
  Sa stii ca poarta spre viata trece prin moarte.
  Da, prin moarte dar nu aşa cum stii tu moartea
  Ci o moarte care e viata şi care e foc şi Lumina.
  Doresti să cunosti secretul adanc ascuns?
  Priveste în sufletul tau unde se afla invatatura.
  Afla ca în tine e ascuns secretul, Sursa vietii şi a mortii.
  Asculta omule, în timp ce-ti impartasesc secretul,
  În timp ce iti revelez secretul celor vechi.
  Adanc în inima Pământului se afla floarea, Sursa Spiritului
  Care tine totul în forma proprie.
  Afla ca Pământul e viu aşa cum tu esti viu în propria-ti forma formata.
  Floarea Vietii este precum propriul tau loc al Spiritului şi curge prin Pământ
  Asa precum al tau curge prin forma ta;
  Daruind viata Pământului şi copiilor lui, reinnoind Spiritul din forma în forma.
  Acesta este Spiritul care este forma corpului tau, modelandu-se în propria lui forma.
  Afla, omule, ca forma ta e duala, echilibrata în polaritate desi formata în propria forma.
  Afla ca atunci când Moartea se apropie cu repeziciune de tine,
  Acest lucru se intampla doar pentru că echilibrul tau este zdruncinat.
  Se intampla doar pentru că un pol s-a pierdut.
  Sa stii ca secretul vietii din Amenti este secretul refacerii echilibrului polilor.
  Tot ceea ce exista are forma şi traieste datorita Spiritului vietii din poli.
  Nu intelegi ca în sufletul Pământului se afla echilibrul tuturor lucrurilor care exista
  Si au fiinta pe suprafata lui?
  Sursa Spirirului tau este atrasa din centrul pământului
  Caci în forma pe care o ai tu esti una cu Pământul.
  Când vei fi invatat sa-ti pastrezi echilibrul propriu
  Atunci vei atrage echilibrul Pământului.
  Vei exista atunci în acelasi timp cu Pământul,
  Schimbandu-ti forma doar când se va schimba şi Pământul.
  Nu vei mai cunoaste moartea ci vei fi una cu aceasta planeta,
  Pastrandu-ti forma până totul va disparea.
  Asculta, omule, secretul pe care ti-l incredinţez
  Astfel încât nici tu să nu mai cunosti schimbarea.
  Asaza-te o ora în fiecare zi cu capul orientat spre locul unde se afla polul pozitiv (nord).
  În fiecare zi timp de o ora capul tau trebuie să fie indreptat spre polul negativ (sud).
  În timp ce capul e indreptat spre nord pastreaza-ti mintea între piept şi cap.
  Iar când capul este indreptat spre sud, pastreaza-ti gandurile între piept şi picioare.
  Pastreaza-te în echilibru odata la sapte zile iar echilibrul tau va fi mai puternic ca oricand.
  Da, dacă esti batran, corpul tau se va simti revigorat
  Iar puterea ta va deveni ca cea a unui tanar.
  Acesta este secretul stiut de Maeştri prin care tin la distanta Moartea.
  Nu uita să urmezi calea pe care ti-am aratat-o, caci atunci când vei fi trecut de 100 de ani
  Neglijand-o, vei atrage Moartea.
  Asculta-mi cuvintele şi urmeaza calea.
  Pastreaza-ti echilibrul şi traieste în viata.
  Asculta-mi vocea, omule.
  Asculta înţelepciunea care te fereste de Moarte.
  Când la sfarsitul sarcinii incredintate vei dori să pleci din aceasta viata,
  Treci în planul unde Sorii Diminetii traiesc şi fiinteaza ca şi Copii ai Luminii.
  Treci fara durere şi fara regrete în planul unde exista Lumina eterna.
  Mai intai intinde-te cu capul spre est.
  Asaza-ti mainile suprapuse peste Sursa vietii tale (plexul solar).
  Asaza-ti conştiinţa în centrul vietii.
  Rasuceste-o şi desparte-o spre nord şi spre sud.
  Trimite jumatate spre nord.
  Iar cealalta jumatate spre sud.
  Desfa-te din stransoarea fiintei tale
  Iar din forma ta scanteia argintie îşi va lua zborul în sus spre Soarele diminetii,
  Pentru a se uni cu Lumina de unde a izvorat.
  Acolo va straluci până când dorinta se va crea.
  Apoi se va intoarce într-un loc şi într-o forma.
  Afla omule ca astfel trec marile Suflete după voia lor, dîntr-o viata în alta.
  La fel se intampla şi cu Avatarul
  Care moare atunci când doreste şi traieste atunci când doreste.
  Asculta omule şi soarbe din înţelepciunea mea.
  Invata secretul care e Stapanul Timpului.
  Invata cum cei pe care ii nu,esti Maeştri sunt capabili sa-ti aminteasca vietile trecute.
  Maret e secretul dar totusi usor de stapanit,
  Dandu-ti astfel posibilitatea de a stapani timpul.
  Când moartea se va apropia de tine nu te teme, amintesteti ca esti stapanul Mortii.
  Relaxeaza-ti corpul, elimina orice tensiune.
  Asaza-ti în inima flacara Sufletului tau.
  Repede apoi indreapta-l spre resedinta triunghiului.
  Asteapta un moment apoi indreapta-te spre tel.
  Acesta, telul tau, este locul dintre sprancene,
  Locul unde memoria vietii trebuie să fie pastrata.
  Pastreaza aici flacara, în lacasul creierului
  Până când degetele mortii iti vor cuprinde Sufletul.
  Astfel când te vei petrece din viata,
  Amintirile din acea viata vor trece şi ele.
  Atunci trecutul va fi unua cu prezentul.
  Astfel toate amintirile vor putea fi pastrate.
  Vei fi liber de orice regres.
  Lucrurile din trecut vor trai şi în prezent.

 • TABLIŢA 14

  Suplimentar

  Ia aminte omule la profunda înţelepciune ascunsă,
  Pierduta pentru oameni încă în timpul Locuitorilor,
  Pierduta şi uitata de oamenii acestei epoci.
  Afla ca acest Pământ nu e decat un portal, pazit de puteri necunoscute omului.
  Maeştrii Intunericului ascund intrarea ce duce spre taramul Paradisului.
  Afla ca drumul spre sfera din Arulu
  E presarat cu bariere ce se deschid doar celor nascuti din Lumina.
  Pe Pământ, eu sunt pastratorul cheilor ce deschid portile către Taramul Sacru.
  Prin puterile ce sunt mai presus de mine, hotarasc să las aceste chei lumii omului.
  Înainte să plec, va ofer Secretele prin care va puteti elibera din sclavia intunericului,
  Prin care puteti scapa din incatusarea carnii ce v-a legat,
  Si prin care puteti să va ridicati din intuneric spre Lumina.
  Afla ca sufletul trebuie să fie curatat de tot ce e intunecat
  Înainte de a putea intra pe portile ce duc spre Lumina.
  Astfel, va las toate Secretele pentru că ele să poata fi oricand descoperite.
  Da, desi omul poate cadea în intuneric, Lumina va straluci de-a pururi ca o calauza.
  Ascunsă în intuneric, invaluita în simboluri,
  Calea spre portal va fi intotdeauna descoperita.
  În viitor, omul va refuza să accepte aceste secrete
  Dar cel ce va cauta va gasi intotdeauna calea.
  Ascultati cum va dezvălui Secretul,
  Ascultati simbolurile Secretului pe care vi le-am incredintat.
  Faceti din el o religie caci doar astfel esenta lui va dainui.
  Exista doua zone între aceasta viata şi Suprema Viata,
  Prin care calatoresc Sufletele care pleaca de pe acest Pământ;
  Duat, caminul puterilor iluziei;
  Sekhet Hetspet, Caminul Zeilor.
  Osiris, simbolul pazitorului portalului,
  Cel care intoarce din drum sufletele celor nedemni.
  Dincolo se intinde sferaputerilor nascute din paradis,
  Arulu, taramul unde au ajuns Inteleptii.
  Acolo, când imi voi incheia menirea printre oameni,
  Voi merge să ma alatur Inteleptilor din stravechiul meu camin.
  Sapte sunt la numar casele celor Atotputernici;
  Trei pazesc portile fiecarei case din intuneric;
  Cincisprezece sunt caile ce duc spre Duat.
  Doisprezece sunt caminele Maeştrilor Iluziei,
  Indreptate în patru directii, fiecare diferita.
  Patruzeci şi doua sunt marile puteri, care judeca Moartea ce cauta poarta.
  Patru sunt Fii lui Horus,
  Doi sunt paznicii Estului şi Vestului lui Isis, mama care îşi apara copii,
  Regina lunii, reflectand Soarele.
  Ba este esenta care traieste de-a pururi.
  Ka este Umbra pe care omul o cunoaste drept viata.
  Ba nu apare până când Ka nu se incarneaza.
  Acestea sunt secretele ce trebuie pastrate de-a lungul epocilor.
  Sunt chei către viata şi Moarte.
  Ascultati acum secretul secretelor:
  Aflati de cercul fara de început şi fara de sfarsit,
  Forma Celui ce e Una şi în acelasi timp se afla în toate.
  Ascultati-l, faceti ce va spune şi astfel veti merge pe aceeasi cale pe care merg şi eu.
  Secret în Secret, şi totusi fara de secret pentru cel nascut din Lumina,
  Secretul tuturor lucrurilor vi-l voi dezvălui acum.
  Voi infatisa un secret pentru initiat
  Dar usa intelegerii lui va fi complet inchisa pentru profan.
  Trei este secretul şi vine din marele unu.
  Ascultati iar Lumina va va scalda.
  În preistorie, existau trei unitati.
  În afara lor, nimic nu exista.
  Acestea reprezinta echilibrul, sursa creatiei:
  Un Dumnezeu, un Adevar, un punct al libertatii.
  Cele trei provin din ceea ce formeaza echilibrul:
  Toata viata, toata bunatatea, toata puterea.
  Trei sunt calitatile lui Dumnezeu în caminul lui de Lumina:
  Putere infinita, Înţelepciune Infinita, Iubire Infinita.
  Trei sunt puterile date Maeştrilor:
  De a transforma raul, de a sustine bunatatea, de a folosi discernamantul.
  Trei lucrui trebuie să faca oricand Dumnezeu:
  Sa-si manifeste puterea, înţelepciunea şi iubirea.
  Trei sunt puterile ce creaza toate lucrurile:
  Iubire Divina ce contine invatatura perfecta,
  Înţelepciune Divina ce cunoaste toate mijloacele posibile,
  Putere Divina detinuta prin vointa unita a Iubirii şi Înţelepciunii Divine.
  Trei sunt starile existentei:
  Starea Luminii unde nu se afla decat Dumnezeu,
  Si doar Dumnezeu poate să o traverseze;
  Starea de Haos în care toate lucrurile apar prin excelenta din moarte;
  Starea de Conştiinţa în care toate lucrurile izvorasc din viata.
  Toate lucrurile ce au viata se afla în trei stadii de existenţa:
  Haos sau moarte, libertate în omenie şi fericire Paradisiaca.
  Trei nevoi controleaza toate lucrurile:
  Inceputul în Marea Profunzime, starea de haos, desavarsire cereasca.
  Trei sunt caile sufletului:
  Om, Libertate, Lumina.
  Trei sunt obstacolele:
  Lipsa stradaniei pentru a obtine invatatura;
  Non atasamentul fata de Dumnezeu;
  Atasamentul fata de rau.
  Si în om se manifesta trei.
  Trei sunt Regii puterilor din interior.
  Trei sunt camerele secretelor,
  Gasite şi totusi nedescoperite în corpul omului.
  Asculta acum despre cel ce s-a eliberat,
  Liber e din stransoarea vietii să mearga spre Lumina.
  Cunoscand izvorul primordial, lumi i se vor deschide.
  Da, nici maca rPortile din Arulu nu-i vor fi inchise.
  Ai grija insa, omule ce vrei să intri în Paradis.
  Dacă vei fi nedemn de acest lucru ar fi mai bine să cazi în foc.
  Afla ca cei curati trec prin flacara pura.
  La fiecare rotatie a cerurilor ei se imbaiaza în fantanile Luminii.
  Asculta omule acest secret:
  Cu mult timp în urma, am locuit în Vechea Atlantida.
  Acolo în Templu, am sorbit din Înţelepciune,
  Ce curgea ca dîntr-o fantana de Lumina.
  Locuitorul mi-a oferit cheia pentru a accede la Lumina din Marea lume.
  Am stat în fata Celui Sfant ce sedea în mijlocul florii de foc.
  Ascuns era de fulgere intunecate, caci altfel Sufletul meu ar fi fost spulberat de Glorie.
  De la picioarele Tronului sau precum diamantul
  Se rostogoleau patru rauri de foc din scaunelul pentru picioare,
  Se rostogoleau prin canalele norilor spre lumea Omului.
  Plin era locul cu Spirite Ceresti.
  Minune a minunilor era palatul Instelat.
  Deasupra cerului, precum un curcubeu de Foc şi Raze de Lumina,
  Erau formate spiritele.
  Cantau gloriile Celui sfant.
  Apoi din mijlocul Focului se auzi o voce:
  Priveste Gloria Cauzei primordiale.
  Am privit acea Lumina, ce era mai presus de orice intuneric,
  Reflectata în propria-mi fiinta.
  Am ajuns, aşa cum se cuvenea, la Dumenzeul Dumnezeilor,
  Spiritul-Soare, Suveranul sferelor Soarelui.
  Exista unul, chiar Primul,
  Ce nu are început,
  Ce nu are sfarsit;
  Care a creat toate lucrurile,
  Care guverneaza totul,
  Care e bun,
  Care e drept,
  Care ilumineaza,
  Care sprijina.
  Atunci dinspre tron, aparu o mare stralucire,
  Inconjurandu-mi şi ridicandu-mi sufletul prin puterea ei.
  Cu repeziciune m-am miscat apoi prin spatiile Ceresti,
  Mi s-a aratat secretul secretelor,
  Mi s-a aratat inima Secreta a cosmosului.
  Fost-am purtat spre taramul din Arulu,
  Ajungand în fata Maeştrilor din Caminele lor.
  Deschis-au ei Usa pentru că eu să pot arunca o privire la haosul primordial.
  S-anfiorat sufletul meu la vederea ororii, şi s-a intors din oceanul de intuneric.
  Apoi am inteles menirea barierelor, am inteles existenţa Maeştrilor din Arulu.
  Doar ei cu echilibrul lor Infinit puteau sta în calea haosului.
  Doar ei puteau pazi creatia lui Dumnezeu.
  Apoi trecut-am de cercul celor opt.
  Vazut-am toate sufletele care au invins intunericul.
  Am vazut splendoarea Luminii în care locuiau.
  Tanjit-am să am şi eu un loc în acel cerc dar tanjit-am şi după calea pe care am ales-o,
  Atunci când am ajuns în Sălile din Amenti şi mi-am ales menirea.
  Trecut-am apoi din Sălile din Arulu spre spatiul pământesc unde se afla corpul meu.
  M-am ridicat din pământul în care ma odihneam.
  Am stat în fata Locuitorului.
  Am confirmat ca voi renunta la Dreptul meu
  Până când imi voi incheia sarcina pe Pământ,
  Până când Epoca intunericului va fi de domeniul trecutului.
  Asculta omule, cuvintele pe care ti le incredinţez.
  În ele vei descoperi Esenta Vietii.
  Înainte de a ma intoarce în Sălile din Amenti, trebuie să te invat Secretul secretelor
  Cum şi tu te poti ridica spre Lumina.
  Pastreaza-le şi pazeste-le,
  Ascunde-le în simboluri,
  Astfel încât profanul să rada şi să renunte.
  În orice zona, da forma secretelor.
  Fa calea să fie dificil de parcurs.
  Astfel cei slabi şi nehotarati vor fi respinsi.
  Astfel secretele vor fi ascunse şi pazite,
  Pastrate până când roata se va intoarce.
  Prin epoci intunecate, asteptand şi veghind, spiritul meu va ramane în taramul ascuns.
  Când cineva va trece toate incercarile din exterior,
  Cheama-ma cu ajutorul cheii pe care o detii.
  Atunci eu, Initiatorul, voi raspunde, şi voi veni din Sălile Zeilor din Amenti.
  Atunci il voi primi pe cel initiat şi ii voi dezvălui cuvinte pline de putere.
  Asculta şi ia aminte la ce-ti spun:
  Sa nu-mi aduci pe nimeni lipsit de înţelepciune,
  Cu inima impura sau care nu are un scop bine definit.
  Altfel iti voi lua inapoi puterea de a ma chema din locul unde ma odihnesc.
  Acum mergi şi cheama-ti fratii
  Ca să pot astfel impartasi înţelepciunea care sa-ti lumineze Calea
  cand eu nu voi mai fi aici.
  Vino în camera de sub templul meu.
  Nu manca timp de trei zile.
  Acolo iti voi oferi esenta înţelepciunii astfel încât cu putere să stralucesti între oameni.
  Acolo iti voi impartasi secretele astfel încât şi tu să te ridici către Ceruri
  Om-Zeu în Adevar ca şi în esenta să fii.
  Pleaca acum şi lasa-ma sa-i chem pe cei pe care ii stii dar totusi nu ii cunosti.

 • TABLIŢA 15

  Secretul Secretelor
   
  Adunati-va acum, copiii mei,
  Si ascultati Secretul Secretelor
  Care va va da puterea de a descoperi omul-Zeu din voi
  Care va va oferi calea spre viata Vesnica.
  Deschis vorbi-voi despre Secretele Dezvaluite.
  Nu va voi oferi vorbe cu mai multe intelesuri.
  Ascultati cu atentie acum, copiii mei.
  Ascultati şi urmati cuvintele pe care vi le ofer.
  Mai intai voi vorbi despre lanturile intunericului
  Care va leaga de sfera Pământului.
  Intunericul şi lumina sunt de acelasi fel, difera doar în aparenta.
  Caci amandoua provin din sursa primordiala.
  Intunericul inseamna dezordine.
  Lumina inseamna Ordine.
  Intunericul transformat e lumina Luminii.
  Acesta este, copiii mei, scopul vostru ca fiinte:
  Transformarea intunericului în lumina.
  Ascultati acum secretele naturii,
  Relatiile pe care le stabileste viata cu Pământul unde locuieste.
  Aflati ca în stare normala sunteti tripartiti, Fizic, astral şi mental la un loc.
  Trei sunt calitatile fiecarei stari;
  Noua cu totul, precum sus aşa şi jos.
  În partea fizica sunt aceste canale, sangele care se misca sub forma de vartej,
  Obligand inima să bata continuu.
  Magnetismul care se deplaseaza prin nervi
  Poarta energiile către toate celulele şi tesuturile.
  Akasa ce curge prin canale, subtila dar totusi fizica, completeaza canalele.
  Fiecare din cele trei stari este în acord cu celelalte
  Fiecare în parte influentand viata corpului.
  Ele formeaza cadrul scheletal prin care curge eterul subtil.
  A le stapani inseamna să detii Secretul Vietii din corp.
  Corp care poate fi parasit doar prin vointa detinatorului
  Atunci când scopul sau în viata a fost atins.
  Trei sunt starile Astralului,
  Mijlocitor între sus şi jos;
  Nu tine de fizic, nu tine de Spiritual,
  Dar capabil să se deplaseze în sus şi în jos.
  Trei sunt starile Mintii,
  Purtatoare a Vointei Celui Maret.
  Judecator al Cauzei şi Efectului în viata ta.
  Astfel este alcatuita fiinta tripartita
  Condusa de sus de către puterea lui patru.
  Deasupra şi dincolo de starea tripartita a omului
  Se afla taramul Sinelui Spiritual.
  Patru sunt starile lui
  Stralucind în fiecare plan de existenţa,
  Dar treisprezece cu totul,
  Numarul mistic.
  Pe baza calitatilor omului sunt Fratii:
  Fiecare dirijeaza dezvoltarea fiintei,
  Fiecare e un canal al Celui Maret.
  Pe Pământ omul este sclav, legat de spatiul şi timpul planului pământesc.
  Inconjurand fiecare planeta, o unda vibratorie, il leaga de planul sau de existenţa.
  Cu toate acestea în interiorul sau se afla cheia eliberarii,
  În el poate fi descoperita libertatea.
  Dupa ce ti-ai eliberat sinele din corp,
  Ridica-te spre cele mai indepartate margini ale planului tau pământesc.
  Rosteste cuvântul Dor-E-Lil-La.
  Apoi, pentru o vreme, Lumina ta va fi ridicata,
  liber vei fi ca să treci de barierele spatiului.
  Timp de jumatate de soare (6 ore), liber vei putea trece de barierele planului pământesc,
  Vei putea vedea şi afla pe cei ce se afla dincolo de tine.
  Într-adevăr spre lumi superioare vei putea trece.
  Descopera-ti propriile posibilitati de dezvoltare,
  Afla toate vietile viitoare ale Sufletului pe Pământ.
  Incatusat esti în corpul tau dar prin putere poti fi liber.
  Acesta este Secretul prin care sclavia va fi inlocuita de libertatea ta.
  Linisteste-ti mintea.
  Relaxeaza-ti corpul:
  Constientizeaza doar eliberarea din carne.
  Centreaza-ti fiinta către scopul spre care tanjesti.
  Gandeste tot timpul ca vei fi liber.
  Gandeste acest cuvânt La-Um-I-L-Ganoover
  Si permite-i sa-ti rasune în minte.
  Lasa-te purtat de sunet spre locul unde tanjesti să ajungi.
  Elibereaza-te din incatusarea carnii după propria vointa.
  Ascultati cel mai mare dintre secrete:
  Cum puteti intra în Sălile din Amenti,
  În locul unde sunt cei nemuritori, aşa cum am facut şi eu, şi să stati în fata Maeştrilor.
  Intindeti-va corpul la orizontala.
  Calmati-va mintea astfel încât nici un gand să nu va deranjeze.
  Puri trebuie să fiti în minte cat şi în scop caci altfel veti da gres.
  Aduceti în minte imaginea Sălilor din Amenti aşa cum am descris-o în Tăbliţele mele.
  Doriti-va din tot sufletul să fiti acolo.
  Vizualizati-va stand în fata Maeştrilor.
  Pronuntati, mental, urmatoarele cuvinte pline de putere:
  Mekut-El-Shab-El Hale-Sur-Ben-El-Zabrut Zin-Efrim-Quar-El.
  Relaxati-va mintea şi corpul.
  Apoi fiti siguri ca sufletul vostru va fi chemat.
  Acum va voi da Cheia spre Shambala, locul unde Fratii mei locuiesc în intuneric:
  Dar un intuneric plin cu Lumina Soarelui,
  Intunericul Pământului dar Lumina a Spiritului, calauze pentru voi după ce eu voi pleca.
  Asezati-va corpul aşa cum v-am invatat.
  Indreptati-va spre barierele locului ascuns şi indepartat.
  Stati în fata portilor şi a paznicilor lor.
  Ridicati barierele pronuntand aceste cuvinte:
  Eu sunt Lumina. Intuneric nu e deloc în mine.
  Eliberat sunt din sclavia noptii.
  Deschideti-mi calea celor Doisprezece şi Unu, ca să pot trece către taramul înţelepciunii.
  Iar când va vor refuza, caci cu siguranta va vor refuza,
  Porunciti-le să va deschida calea rostind cuvintele:
  Eu sunt Lumina. Pentru mine nu exista bariere.
  Deschideti, va poruncesc, prin Secretul Secretelor
  Edom-El-Ahim-Sabbert-Zur Adom.
  Atunci, dacă ale voastre cuvinte au fost numai şi numai Adevarul,
  Barierele vor cadea în fata voastra.
  Acum va las, copiii mei.
  În jos, şi totusi în sus, spre Sălile din Amenti voi merge.
  Straduiti-va să gasiti calea către mine, copiii mei
  Si cu adevărat fratii mei veti deveni.
  Astfel imi inchei scrierile. Chei fie ele pentru cei ce vor veni după mine.
  Dar doar pentru cei ce cauta înţelepciunea mea,
  Caci doar pentru acestia mi-s Cheia şi Calea.


  FINAL

Leave a Reply